Ets aquí
Inici > General > Noticiari > TRES MONT-ROGENCS DECLAREN ALS JUTJATS DE REUS PER L’1-O

TRES MONT-ROGENCS DECLAREN ALS JUTJATS DE REUS PER L’1-O

Miquel Anguera, “Beatet”

21-11-2018

El passat divendres dia 16 de novembre tres joves mont-rogencs, de la mateixa família (que estrany, no?), van anar a declarar per segon cop als Jutjats de Reus perquè, segons la fiscalia, estaven sent investigats pels fets de l’1-O de 2017, data que tots els mont-rogencs tenim clavada a la memòria per sempre més, donada la violència emprada per la guàrdia civil en requisar les urnes (trencament de portes i mobiliari de l’Institut Antoni Ballester, cops de porra, contusions, gasos lacrimògens, etc.).

Les acusacions inventades per la fiscalia són d’haver atemptat contra la guàrdia civil i per lesions a membres de l’esmentat cos armat (sense cap informe mèdic). Els tres mont-rogencs (emparant-se en el seu dret) no van voler declarar davant el jutge. Només van contestar a les preguntes del seu advocat. Van visionar el presumpte video que els incriminava però, segons els advocats de la defensa (Advocats Voluntaris de l’1-O), no s’hi veu cap acte violent, ni d’ells, ni de ningú. Només s’hi veu gent de Mont-roig alçant els braços en actitud pacífica tot cridant: “Som gent de pau!”.

La defensa, vist el vídeo que no té res d’incriminatori contra els tres mont-rogencs, van demanar l’arxivament de la causa contra ells.

Els tres mont-rogencs van agrair als presents a les portes del jutjat el suport rebut. Unes 100 persones eren allí per animar-los i donar-los el seu escalf en uns moments tan importants i tensos que estem vivint, especialment ells tres. Una quarta part dels presents eren mont-rogenques i mont-rogencs que, amb forts aplaudiments i al crit de “No esteu sols”, volgueren donar-los el seu suport i escalf. Hom trobà a faltar una mica de suport institucional (àmbit municipal), sobretot pensant que en altres localitats sí que els encausats o investigats n’han tingut, sigui quin sigui el seu color polític. Com hauria de ser…

20181121 Tres mont-rogencs declaren als Jutjats de Reus per l’1-O

Top