Ets aquí
Inici > General > Pedra seca > S’INAUGURA, A TORTOSA, L’EXPOSICIÓ “TOTA PEDRA FA PARET. LA PEDRA SECA A CATALUNYA”

S’INAUGURA, A TORTOSA, L’EXPOSICIÓ “TOTA PEDRA FA PARET. LA PEDRA SECA A CATALUNYA”

Redacció

27-05-2021

El divendres 21 de maig es va inaugurar, a la sala d’exposicions temporals Antoni Gacia, del Museu de Tortosa, l’exposició itinerant ”Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya” una mostra organitzada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (DGCPAC) i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT). La mostra es podrà veure fins el 27 de juny.

La idea de l’exposició va sorgir de la DGCPAC a rel de la declaració, l’any 2018, per part de la UNESCO, de “L’Art de la pedra seca, coneixements i tècniques”, com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Els comissaris d’aquesta exposició són: August Bernat (director de la revista Pedra Seca), Esther Bargalló (vicepresidenta de l’APSAT), Roger Costa (DGCPAC) i Martí Rom (president de l’APSAT).

Van fer la presentació de l’exposició el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig i la vicepresidenta de l’APSAT, Esther Bargalló, davant una quinzena de persones, un aforament limitat per les mesures de la pandèmia.

El públic assistent va poder visualitzar la vintena de plafons d’aquesta exposició, que es complementa amb una mostra de pedres que es poden trobar al nostre país. En aquests plafons es poden veure un bon nombre de fotografies de construccions de pedra seca del terme de Mont-roig del Camp, fins i tot, la imatge del cartell de l’exposició és de la barraca dels Comuns del Pellicer.

L’Esther Bargalló va ser l’encarregada d’acompanyar els assistents per la mostra, explicant les característiques de les construccions de pedra seca, les diferents tipologies i les activitats que es duen a terme a Catalunya per tal de preservar aquest ric patrimoni.

A la mateixa sala, en una pantalla, s’anava projectant el vídeo que es presentà a la UNESCO.

Aquesta exposició s’inaugurà el novembre de 2019 a Torrebesses (El Segrià) i, des de les hores s’ha pogut visitar a diversos municipis de Catalunya . Durant aquest 2021 i el 2022 ja està tancada la itinerància i està previst que s’allargui fins l’any 2023.

La mostra estarà exposada a Mont-roig del 8 d’octubre al 21 de novembre d’enguany.

El regidor de Cultura, Enric Roig i la vicepresidenta de l’APSAT, Esther Bargalló
Assistents a la inauguració
Top