Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA VILA D’ARBECA PUBLICA UN LLIBRE DE POESIA I MÚSICA DEL MONT-ROGENC MOSSÈN ANTON BRÚ

LA VILA D’ARBECA PUBLICA UN LLIBRE DE POESIA I MÚSICA DEL MONT-ROGENC MOSSÈN ANTON BRÚ

Miquel Anguera, “Beatet”

18-08-2018

El mont-rogenc mossèn Anton Brú i Borràs (1929-2015) que fou rector d’Arbeca durant cinquanta anys, fins a la seva mort, tingué durant tota la seva vida una gran passió (a part de la seva feina pastoral): la música i escriví i composà una gran quantitat de poesies i músiques, especialment per a cant coral, tant infantil com per adults.

Mossèn Manel Borges, qui fou el seu col·laborador més íntim i entranyable (a més del seu successor a la parròquia de Sant Jaume d’Arbeca), juntament amb mossèn Josep M. Font (que va estar un breu període de temps a Mont-roig) van tenir la molt bona pensada de recollir les seves poesies i músiques i plasmar-les en un llibre de 134 pàgines que fou presentat el passat dimecres dia 25 de juliol, festivitat de Sant Jaume. No cal dir que molts foren els arbequins/nes que van col·laborar en la recollida de la documentació pertinent per poder publicar l’esmentat llibre (ja és el segon).

L’església d’Arbeca estava ben plena de la gent que tant el va estimar i vam poder assistir a un acte d’homenatge (el tercer ja) per part de la gent d’aquella vila de les Garrigues i els familiars no ens ho vam voler perdre. L’acte de presentació de l’esmentat llibre anà a càrrec de mossèn Manel Borges i fou acompanyat per poesies i cançons diverses, per acabar amb uns quants cants de la coral (molt aplaudida per cert),  formada per a aquesta ocasió per membres de l’Orfeó Belianenc i d’altres de la Coral l’Harmonia d’Arbeca, d’ambdues mossèn Anton n’havia estat el deu director, a part d’altres localitats de la Terra Ferma.

Fou una vetllada excel·lent en tots els aspectes i no hi faltaren les llagrimetes com sempre passa quan recordes una persona estimada, entranyable i tan recordada per uns feligresos i amics que, malgrat els tres anys i mig que ja no hi és, continua present en totes les nostres vides i records. I si no n‘hi hagués suficient, aquest llibre de poesies i músiques de mossèn Brú encara ens recordarà més la seva trajectòria inesborrable (personal, parroquial, social, musical, humanística i exemplar) en aquell estimat poble d’Arbeca que dona nom al millor i més reconegut oli de la nostra Terra. Només voldria recordar (per corroborar el que he escrit) que el Consistori arbequí, per unanimitat i aclamació el va nomenar fill predilecte d’Arbeca el 15 de juliol de 2014. Un gran honor, per cert, i que molt poques persones aconsegueixen d’un poble que no és el del seu naixement (ja sabem que mossèn Brú era mont-rogenc).

Sóc incapaç d’afegir-hi res més… Em pot més l’emoció que les ganes d’escriure… Només recordar que la Coral Sant Miquel de Mont-roig guarda un grapat de partitures de mossèn Anton i que els nostres estimats goigs de la Mare de Déu de la Roca van ser harmonitzats, a quatre veus, pel nostre il·lustre mont-rogenc, ara homenatjat a Arbeca.

20180818 Es publica un libre de mossèn Brú

 

Top