Ets aquí
Inici > General > Noticiari > S’APROVÀ EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER AL PRESENT 2023, PER AL CASC ANTIC NOMÉS UN PETIT ESTUDI

S’APROVÀ EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER AL PRESENT 2023, PER AL CASC ANTIC NOMÉS UN PETIT ESTUDI

Miquel Anguera, “Beatet”

06-03-2023

El passat 13 de febrer, en un ple extraordinari, el consistori mont-rogenc va aprovar el pressupost municipal per al present 2023. Hi van votar a favor l’equip de govern (9 vots), es va abstenir ARA (1 vot) i hi van votar en contra 7 edils (3 de Junts, 3 d’ERC i 1 de Cs). L’import total del pressupost puja a 27,3 milions d’euros i, segons l’equip de govern (en una NdP), són uns comptes “continguts” amb una alça de l’1,49% respecte del 2022.

Les inversions, segons fonts municipals, baixen d’un 35% i assoleixen, els 2,18 milions d’euros. Les principals xifres són: la urbanització de la plaça de Girona (1.133.001,- €), la compra de l’edifici  de l’antic cine de Miami (500.000 €), una nau per a la neteja viària (200.000,-€) i 180.000,.€  per a nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

El pressupost, han indicat des de l’ajuntament, “torna a incidir en la recuperació social i econòmica local, a la vegada que preveu fer front a la incertesa dels pròxims mesos”. Inclou despeses “significatives que aposten clarament per les polítiques de protecció social, en àmbits com la gent gran, l’atenció social bàsica, l’educació o les polítiques de joventut” (sic).

Pel que fa a les empreses municipals, Nostraigua té un pressupost de 6.641.107,00 €.

Està prevista la digitalització del cicle de l’aigua.

Nostreserveis, amb 5.371.298,20 euros, també incrementa el seu pressupost i preveu una inversió de 389.000 euros, per a la renovació de la seva flota. Cal recordar que els magatzems de les brigades municipals han d’abandonar els Comellarets amb la futura arribada de l’empresa coreana de bateries, ILJIN.

Per cert, hem llegit que hi ha queixes perquè no hi ha cap partida pressupostària per al casc antic de Mont-roig. Només hi ha encarregat un petit estudi. Tampoc per a l’habitatge social, per als joves o en previsió de les famílies que, probablement, pot ser que vinguin a viure a Mont-roig amb tot això de la fàbrica de bateries ILJIN. Això s’hauria de preveure bastant abans, no? Ja hi serem a temps? Com pot ser que al cap de 8-10 anys al casc antic encara restin 3 carrers i 3 costes per arranjar??

Tant que ens agrada la comunicació i la transparència… per què no s’ha donat cap explicació al veïnat que fa més de 2 anys que ho va demanar per escrit i signat??

Sí que ens ha agradat això dels pressupostos participatius, tot s’ha de dir.

.

.

Top