Ets aquí
Inici > General > Noticiari > L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS MUNTANYA ROJA I EL PATRONAT MARE DE DÉU DE LA ROCA ORGANITZEN UNA EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA SOBRE ELS 30 ANYS DE LA RECUPERACIÓ DEL BALL DE COQUES DE MONT-ROIG

L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS MUNTANYA ROJA I EL PATRONAT MARE DE DÉU DE LA ROCA ORGANITZEN UNA EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA SOBRE ELS 30 ANYS DE LA RECUPERACIÓ DEL BALL DE COQUES DE MONT-ROIG

Redacció

05-12-2022

El passat dijous 1 de desembre, a 2/4 de 8 del vespre, a l’Església Vella, fou inaugurada l’exposició fotogràfica sobre els 30 anys de la recuperació del Ball de Coques de Mont-roig, per part de l’Associació de Veïns Muntanya Roja (AVMR). Després d’una colla de setmanes de buscar fotos entre les famílies i persones que durant aquests 30 anys han anat ballant aquesta jota vuitcentista s’ha pogut dur a terme aquesta esplèndida exposició on s’ha notat la mà femenina i el bon gust de l’Esther Bargalló, l’Angelina Rovira, la M. Pilar Just i la M. Neus Mendoza. Les fotos han estat tractades a l’Estudi Marcel·la. Unes 130 persones van fer acte de presència a la inauguració que comptà amb la presència de les regidores Irene Aragonès, Montserrat A. Bargalló i el regidor Francisco Chamizo. La regidora de Cultura va excusar, per qüestions de salut, no poder cloure l’acte d’inauguració.

La presidenta del Patronat, M. Neus Mendoza donà les gràcies a les membres del Grup Sardanista “Rotllana Mont-rogenca” pel seu esforç en ballar i preservar el nostre Ball de Coques, que és l’únic BCIL (Bé Cultural d’Interès Local des del 2017) que té la vila de Mont-roig. També l’AVMR vol destacar la col·laboració de l’Escola Mare de Déu de la Roca quan, aprofitant Jornades Culturals, es van duent a terme tallers d’aprenentatge del nostre Ball de Coques.

El President de l’AV Muntanya, Miquel Anguera, donà les gràcies al Josep Bargalló Badia (folklorista reusenc), la Pepeta Compte Aragonès (Pepeta Batu, que recordà la coreografia del Ball) i al Baptista Nogués Grifoll (Melitino, que guardava la partitura musical i podés ser harmonitzada per a cobla i piano). Dissortadament, el Josep, la Pepeta i el Baptista ja fa anys que no estan entre nosaltres (epr). La seva aportació per recuperar el nostre Ball de Coques (documentat ja, el 1816) fou imprescindible, com també ho fou l’AVMR i després el Patronat Mare de Déu de la Roca i el Grup Sardanista Rotllana Mont-rogenca. Entre tots els esmentats s’ha fet possible i cal agrair-lo públicament. Ara ens cal continuar aquesta tasca cultural, històrica i patrimonial, preuada herència dels nostres avantpassats.

Finalitzada la inauguració de l’exposició, la regidoria de Cultura ens va oferir un petit refresc de cava i avellanes. L’exposició restarà oberta fins al diumenge 8 de gener de 2023.

Imatge de l’exposició
Imatge de l’exposició
La M. Neus Mendoza i el Miquel Anguera durant els parlaments
La sala plena de gom a gom
Top