Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LES ÀVIES I AVIS DE MONT-ROIG COMMEMOREN ELS 5 ANYS DE MANIFESTACIONS PER LA LLIBERTAT

LES ÀVIES I AVIS DE MONT-ROIG COMMEMOREN ELS 5 ANYS DE MANIFESTACIONS PER LA LLIBERTAT

Miquel Anguera, “Beatet”

06-03-2023

El passat divendres 24 de febrer el col·lectiu de les Àvies i Avis de Mont-roig vam commemorar els 5 anys de les manifestacions en favor de la llibertat dels presos polítics i exiliats. Res no ha canviat en aquests 5 anys perquè la repressió contra l’independentisme continua i la lluita per les llibertats i els drets fonamentals no és cosa que es pugui deixar segons bufi el vent.

La commemoració començà a la plaça de Joan Miró a les 7 de la tarda i, juntament amb companyes i companys que van venir d’altres localitats, vam anar a la Casa de Cultura per fer-hi un petit acte recordatori dels 5 anys tot rememorant que som tossuts i que continuarem la lluita fins assolir la plena llibertat. També hi havia àvies de Tortosa, Reus, Cambrils, Tarragona, Montbrió i Riudoms, tots del col·lectiu Taca d’Oli que ens aplega tots aquests pobles i d’altres que, per la llunyania no van poder assistir-hi.

El programa fou una breu presentació de l’acte a la sala Baptista Nogués (sala de plens) a càrrec de l’Anna Maria en nom de les Àvies-Avis de Mont-roig i després escoltàrem i participàrem en una breu xerrada-col·loqui a càrrec de Koldo Pereda (activista a les xarxes socials) que ens va parlar de l’actualitat des de l’1-O i de les darreres sentències dels tribunals europeus que canvien, i molt, la perspectiva de les futures sentències que dits tribunals duran a terme, perquè a partir d’ara Europa ja ens considera (els catalans independentistes) GOI (grup objectivament identificable), la qual cosa canvia, i molt, el tracte i l’objectivitat que haurem de rebre dels tribunals espanyols i europeus. Al temps.

Vam continuar amb la lectura d’una poesia de l’Elisabet Pallejà, dedicada a les Àvies i Avis, que va llegir la Rosa Ma Casas per acabar amb un parell de cançons d’un servidor, acompanyat a la guitarra, que posà punt i final a l’acte acadèmic.

La festa acabà amb un petit piscolabis ofert per les Àvies de Mont-roig als seus convidats de Taca d’Oli i a tots els mont-rogencs que van voler ser presents a la commemoració d’aquests 5 anys de lluita que continuarà…

.

.

´.

Top