Ets aquí
Inici > General > Noticiari > RACÓ HISTÒRIC MONTIS RUBEI: LA RONDALLA FENT CAMÍ FOU TELONERA DE JOAN M. SERRAT EL 1981

RACÓ HISTÒRIC MONTIS RUBEI: LA RONDALLA FENT CAMÍ FOU TELONERA DE JOAN M. SERRAT EL 1981

Miquel Anguera, “Beatet”

08-02-2023

L’altre dia (primer de febrer), quan en JM Martí Rom, “el fill gran del Panadero petit”, va penjar al web de Ressò l’entranyable entrevista que ell mateix (amb 16 anys) havia fet a Joan Manuel Serrat el març de 1967, de seguida vaig pensar en la Rondalla Fent Camí de Mont-roig (1978-2008) que el 9 d’agost de 1981 també ens vam veure amb en Joan Manuel Serrat a Cambrils, fins al punt que vam ser els seus “teloners” en un concert que el cantautor va oferir a Cambrils, amb motiu de la Primera Festa del Vi i de l’Avellana, organitzada per la Unió de Pagesos de les nostres contrades, al camp municipal de futbol de la veïna localitat marinera.

Vull pensar que en Martí Rom ha penjat l’entrevista de l’any 1967 perquè el recent comiat de l’artista li ha recordat aquesta petita joia com és l’esmentada entrevista de fa tants anys, sobretot pensant que en Martí Rom era un adolescent i ho feu com un treball de camp que li havien posat a l’escola.

Aviat farà 42 anys d’aquella efemèride (per a la Rondalla) i intentaré escriure’n un petit resum. L’escenari era ampli i l’equip de sonorització per al concert d’en Serrat molt bo. Estàvem molt contents perquè ens van deixar fer servir el seu equip de música. Ja feia més de 3 anys que havíem debutat com a grup musical i ja teníem un petit bagatge i una certa experiència, doncs, ja havíem tocat en 57 ocasions a Mont-roig, Riudoms, Reus, Tarragona, Arbeca, a càmpings de Mont-roig, etc.

Al cartell de la festa hi figuraven (com podreu veure en una foto adjunta):

En 1r lloc: Rondalla Fent Camí de Mont-roig.

En 2n lloc: Actuació dels Castellers Brivalls de Cornudella.

En 3r lloc: Joan Manuel Serrat.

La Rondalla Fent Camí vam tocar i cantar 4 cançons: “Manifestació tenebrosa”, “Càlculs estrambòtics”, “Feliç elegia d’uns anys” i “Bevem que el vi és bo” (totes 4 del nostre grup Botzina de finals dels anys 60, de qui estic molt orgullós d’haver-ne estat membre: Josep Maria Bruno i Cisco Jiménez de Montblanc, Joan Sanjuan de Reus i un servidor de Mont-roig que subscric l’article).

També direm que el camp estava ple amb unes 3.000 persones, amb un gran ambient festiu i moltes ganes de participar (es va repartir avellanes i vi al públic assistent). Unió de Pagesos tenia molta “tirada” i fou fàcil omplir el camp. El preu de l’entrada era de 300  pessetes i es van vendre anticipadament a Reus (Llibreria Gaudí i La Tronada) Tarragona (Llibreria VIP, La Rambla i Expressió), a Salou (Llibreries el Faro 1 i el Faro 2) i a Mont-roig a la botiga de roba Quitxalla (qui no la recorda?). També direm que fou la impremta Expressió qui va imprimir els cartells (carrer del Trinquet Vell, 3 i 6 de Tarragona).

Resumir el concert d’en Serrat és fàcil: èxit total i rotund d’un artista ja molt consolidat. Sí que direm que va cantar 17 cançons amb les que es posà el públic a la butxaca. També recordarem que en Serrat ja duia 15 anys d’èxit quan anà a Cambrils. Per a nosaltres, la Rondalla Fent Camí, fou molt més que un concert qualsevol: va ser una experiència única i irrepetible, des dels assajos a les proves de so, veure el camp ple de gent, nervis a flor de pell, etc… en fi: brutal!! (com es diu ara). Aquella expertesa fou històrica i única, i la guardarem, per sempre més, a la nostra memòria!! No sempre pots actuar davant 3.000 persones. Gràcies Unió de Pagesos per la vostra invitació i poder actuar a Cambrils, de teloners d’en Serrat!!

.

(Són fotografies de la “Revista Cambrils”)

.

Top