Ets aquí
Inici > General > Esports > XVI CURSA SOCIAL DE CICLISME, TROFEU JOSEP FLORENCIO TUTUSAUS

XVI CURSA SOCIAL DE CICLISME, TROFEU JOSEP FLORENCIO TUTUSAUS

Miquel Anguera, “Beatet”

02-02-2023

El diumenge dia 29 de gener es tornà a disputar, a Mont-roig, la cursa social de ciclisme  Trofeu Josep Florencio Tutusaus. Fou la 16a edició.

L’itinerari tingué el mateix recorregut que els altres anys: Mont-roig (av. de Catalunya), Montbrió, Riudecanyes, Vilanova i altre cop la nostra Vila. Quatre voltes a aquest circuit que fa un total de 78 quilòmetres. L’hora de sortida l‘habitual de 2/4 d’11 del matí. Cal dir que, a la 2a volta al circuit, sortiren els corredors de la categoria “màster 60”. El temps: fred i assolellat, 5-6 graus positius.

Una setmana abans del dia de la cursa ja s’havien exhaurit les 200 places d’inscripcions que l’organització oferia per participar-hi (no es feren més inscripcions per qüestions de seguretat viària). Això ja parla de l’interès que els aficionats tenen per aquest cursa, ja totalment consolidada i que és un referent per a tots els que estimen i participen d’aquest esport de la bicicleta. En ser la primera cursa de l’any a les nostres contrades, els corredors no dubtaren  a venir a Mont-roig a participar, malgrat el fred que va fer.

Seixanta foren els voluntaris que feren possible la seguretat del XVI Trofeu Josep Florencio i fins i tot els mossos d’esquadra i la policia local van felicitar l’organització (la família Florencio-Cabré i voluntaris) per la seva pulcritud, responsabilitat i cobriment de totes les cruïlles perilloses del recorregut. També us direm que la velocitat mitjana de la cursa fou de 40,31 km/hora. Déu n’hi do!!

També direm que, a part de l’històric Josep Florencio, creador i amfitrió de la cursa, també ens visità un altre històric: el Jordi Mariné (de Vinyols i cambrilenc d’adopció; ells dos, més l’Ibáñez de Torredembarra, van guanyar el campionat d’Espanya per equips i autonomies (quan encara no n’hi havia) l’any 1968. També vam poder veure l’Enrico (un entranyable personatge i amic dels tres ex-professionals que, amb la seva moto, els acompanyava en els entrenaments d’aquella època ja llunyana).

Col·laboradors i agraïments a: Ajuntament de Mont-roig, Seguretat Cursa Moto Enllaç Tarragona, Promoevents Club Esportiu i als 60 voluntaris de la cursa. Gràcies a tots!!

CLASSIFICACIONS:

Vencedor absolut: Eloi Salas (sub 23, del Team MP Group)

Vencedor Elit: Marcos Vázquez (Miami Megabici C.C.)

Vencedor Sub 23: Eloi Salas (Team MP Group)

Vencedor Júnior: Adrià Pericas (Europa-Tadesan-Bluepower)

Vencedor Màster 30: Juan Manuel Martínez (C.C. Catral Telfy)

Vencedor Màster 40: Jordi Gràcia (Ratpenat C.C.)

Vencedor Màster 50: Juan Carlos Medina (RCB Motor Begues C.C.)

Vencedor Màster 60: Adriano Ramírez (RCB Motor Begues C.C.)

Vencedora Fèmines: Veerle Cleiren (Montbike Montbrió C.E.)

Vencedor per equips: Camp Clar Club Ciclista.

Vencedor Muntanya: Arnau Garcia (Team MP Group)

Vencedor metes volants: Pol Mulet (Team MP Group)

Vencedor primer local: Arnau Méndez (Òdena Esport Ciclista)

.

Esprint dels ciclistes a l’arribada

.

Top