Ets aquí
Inici > General > Història > RACÓ HISTÒRIC MONTIS RUBEI: FIRA 1971, KUBALA JUGÀ A MONT-ROIG

RACÓ HISTÒRIC MONTIS RUBEI: FIRA 1971, KUBALA JUGÀ A MONT-ROIG

Miquel Anguera, “Beatet”

02-08-2019

Fa unes setmanes, albirant ja el 138è aniversari de la primera edició de la Fira de Mont-roig (que fou el 1881, tal com documentà en Baptista Nogués (epr), vaig recordar la Fira del 1971, quan Ladislau Kubala va venir a jugar en l’esmentada edició per reforçar el nostre Club Atlètic en el partit amistós que vam disputar contra el Nàstic de Tarragona. També jugaren amb el Club Atlètic els jugadors del primer equip del Barça, Biosca i Hanke. El dia 6 d’agost del 1971 el Diario Español havia publicat que vindrien a jugar Kubala, Hanke i Kacsas (notícia signada pel benvolgut Rossend Clariana (epr). El camp municipal de futbol es trobava a l’actual parc de Maria Martori. D’això fa, només, quaranta-vuit anys.

Portar en Kubala i companys a reforçar el C.A. Mont-roig no fou fàcil. Gràcies a l’amistat de l’Evarist Bargalló Guasch i dels germans Cisco i Pere Olivé Cabré amb el prestigiós periodista esportiu de Barcelona, Juan José Castillo (molt ben relacionat a can Barça), això fou possible. El camp de futbol estava ple com un ou, com mai s’havia vist i malgrat el resultat advers per al nostre equip (vam perdre 1-7), l’encontre resultà molt entretingut, amb bon joc i gols que és el que més agrada a l’espectador. La crònica del Diario digué que el Mont-roig havia merescut algun gol més.

L’alineació del C.A. Mont-roig (“Atlético Club Montroig”, aleshores) d’aquell dia de la Fira fou: Miquel Anguera; Navarro, Gustau Biosca, Hanke; Miquel Ferré (epr), Pere Anguera (epr); Eduard Pagès, Albert Aguiló, Ladislau Kubala (epr), Raül Font (epr) i Magí. A la segona part també van intervenir: Josep M. Colomé, Taberner i Pere Javaloy que van entrar per Kubala, Biosca i Hanke. També van jugar Miquel Martí i molts altres companys de la plantilla del Club Atlètic Mont-roig, que van donar moltes tardes de glòria al club i al poble en aquella dècada dels anys setanta. Esperem que ben aviat podem celebrar, degudament, el centenari del nostre club, tal com correspon en arribar a una efemèride tan gran com és assolir un segle d’història. Això serà el 2022.

No hem pogut trobar cap foto de l’alineació d’aquella històrica Fira. La fotografia que mostrem correspon al C.A. Mont-roig de la temporada 1968-1969 (dos anys abans de la vinguda de Kubala a Mont-roig) i hi surten: (drets) Santi Alsina, Miquel Anguera, Jaume M. Ramon, Josep M. Colomé, Pere Anguera, Raül Font (entrenador), Miquel Ferré, Damià Vallverdú, (agenollats) Paco Sánchez (massatgista), Jorge Crespo, Anton Aragonès, Albert Aguiló, Ricard Rubio (infant), Santi Aragonès i Eduard de Montbrió.

Visca el Club Atlètic Mont-roig !!!

Diario Español del 10-08-71
Alineació del 1969
Top