Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > EXPOSICIÓ L’ESPAI TACTOVISUAL: TAPÍS DE TARRAGONA DE MIRÓ I ROYO

EXPOSICIÓ L’ESPAI TACTOVISUAL: TAPÍS DE TARRAGONA DE MIRÓ I ROYO

29-05-2015

El Museu d’Art Modern de Tarragona inaugura el proper 12 de juny, a les 19 h, l’exposició l’Espai Tactovisual dedicat al Tapís de Tarragona de Joan Miró i Josep Royo.

També s’hi presentarà l’obra musical “Imaginant Miró” del pianista Ignasi Terraza. Aquesta obra fou un encàrrec de l’Institut Ramon Llull amb motiu de l’exposició “L’escala de l’evasió” que es va fer a la National Gallery of Art de Washington (2012). El motiu era el de commemorar la visita que Duke Ellington va fer el 1966 a Joan Miró a la Fondation Maeght de Saint Paul de Vence, a la Costa Blava.

Joan Miró, creador inquiet, sempre a la recerca de nous llenguatges artístics, va anar a trobar Josep Royo a fi de realitzar un tapís per manifestar el seu agraïment al Dr. Rafael Orozco, el qual havia atès la seva filla, M. Dolors, arran d’un greu accident patit a Mont-roig del Camp per Cap d’any de 1966.

Joan Miró volia utilitzar, a més de les paraules, el seu art i, en aquest cas, va projectar una composició en què la figura d’una nena alçava els braços, en signe d’agraïment, tot tocant la lluna i un ocell, prop d’un estel; la peça havia de ser de gran format i al mateix temps volia donar-hi tridimensionalitat. Això ho va aconseguir treballant amb Josep Royo, un jove artista que coneixia tots els secrets de la tècnica del tapís i, a més, tenia inquietud artística, la qual cosa propicià aquesta obra de coautoria.

El Tapís fou lliurat a l’Hospital de la Creu Roja de Tarragona, al novembre de 1970; un cop tancat l’hospital, l’obra va ser ubicada en diversos espais, i l’any 2008 la Creu Roja el diposità al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, on els visitants poden gaudir de la bellesa d’aquesta obra d’art.

20150529 Tapís Tarragona

Comments are closed.

Top