Ets aquí
Inici > General > Història > RACÓ HISTÒRIC MONTIS RUBEI: 20 ANYS DE LA BANDERA DE MONT-ROIG

RACÓ HISTÒRIC MONTIS RUBEI: 20 ANYS DE LA BANDERA DE MONT-ROIG

Miquel Anguera, “Beatet”

31-08-2021

El proppassat dissabte 28 d’agost, es compliren 20 anys de l’aprovació de la bandera de Mont-roig, després que ja s’havia aprovat l’escut heràldic de la nostra Vila, l’any anterior (és a dir, el 2000). Recordem que, per aprovar una bandera municipal, abans s’ha de tenir aprovat l’escut heràldic corresponent.

En l’esmentada data del 28 d’agost de 2001, el ple del nostre Consistori va aprovar la nostra bandera amb 8 vots a favor i 5 abstencions (en aquelles dates només eren 13 els edils del nostre ajuntament).

Prèviament a l’aprovació pel plenari municipal, el Conseller Heràldic de la Generalitat, Armand de Fluvià i Escorsa, va emetre un informe favorable, igual que l’Institut d’Estudis Catalans, el 31 de juliol de 2001, dictàmens absolutament necessaris per poder-ho portar al ple per a la seva aprovació definitiva, cosa que s’esdevingué el 28 d’agost de 2001, com ja hem dit.

Les dades tècniques de la nostra bandera són:  “ Bandera apaïsada, dos d’alt per tres de llarg (2×3), groga, amb el mont floronat vermell, d’altura 5/6 de la del drap i amplada 1/3 de la llargària del mateix drap, centrat sobre la divisòria del primer i segon terços verticals”. Els colors seran els mateixos que s’especifiquen a l’escut: “Pantone 103 i pantone 194”.

La bandera a la Casa de Cultura amb la geganta Bàrbara
La bandera de Mont-roig, vermella amb fons groc
Top