Ets aquí
Inici > General > Noticiari > PRIMERA FESTA MAJOR COMARCAL, EL 21 D’OCTUBRE, A RIUDOMS

PRIMERA FESTA MAJOR COMARCAL, EL 21 D’OCTUBRE, A RIUDOMS

Miquel Anguera, “Beatet”

05-11-2018

Organitzada pel Consell Comarcal del Baix Camp, el passat diumenge 21 d’octubre es va celebrar, a la veïna localitat de Riudoms, una sèrie d’actes per celebrar la I Festa Major Comarcal. Es pretén que aquesta festa tingui lloc cada dos anys, en una localitat diferent de la nostra comarca. Una bona idea, si més no.

Feia mesos que s’estava preparant aquesta festa que, com a acte principal programat, fou una cercavila que comptà, majoritàriament, amb diverses colles de gegants i grallers de la nostra comarca i també hi actuaren corals, capgrossos, batucades, ball de bastons, etc.

La festa havia començat el dissabte, 20 d’octubre a partir de les 11 de la nit, al poliesportiu municipal de Riudoms, amb un concert de Pop & Roll, Segona mà, Auxili i EDJ Boogaloo’S.

El diumenge, dia 21, continuà la Festa Major amb un esmorzar per als participants i cercavila, a partir de 2/4 d’11, per diversos carrers de Riudoms. A la plaça de l’Església tingué lloc una exhibició d’elements festius i tast de productes típics de la comarca.

La I Festa Major crec que és una bona idea, sens dubte, però, donada la gran quantitat de persones i elements que hi participen caldria un altre tipus de cercavila (segons la meva modesta opinió i d’altres companys de Mont-roig i Montbrió amb qui he parlat) perquè no es pot retallar la participació de la meitat dels elements festius de cada poble i, sobretot, cal tenir en compte que una batucada, per exemple, (sigui dit amb el màxim respecte envers aquests grups tan de moda) mai poden tocar al costat, i plegats, amb els grups de grallers per la seva distorsió musical (potència de so i ritme) i això crec que s’havia d’haver tingut en compte a l’hora de programar la cercavila… La propera edició crec que els organitzadors ja tindran en compte els suggeriments que els participants haurem anat fent al llarg dels posteriors dies de la I Festa Major.

Crec que el meu petit escrit és una crítica positiva (només parlo de la cercavila) i es pot tenir en compte, o no, per a properes edicions. Altrament, la festa la trobo ben positiva en general. Fal·lera gegantera!!

20181105 Festa Comarcal

 

 

Top