Ets aquí
Inici > General > Opinió > EL MONÒLIT DE L’1-O, LES CONTRADICCIONS DEL GOVERN LOCAL

EL MONÒLIT DE L’1-O, LES CONTRADICCIONS DEL GOVERN LOCAL

Miquel Anguera, “Beatet”

05-11-2018

L’1 d’octubre del present 2018, va fer un any del referèndum d’autodeterminació del poble català. Mont-roig també el va celebrar i tothom encara recorda la brutal repressió que la guàrdia civil va emprar al nostre poble per arrabassar-nos les urnes (a Miami no, sortosament), amb els gasos lacrimògens, dit trencat, fortes contusions, etc.

L’ANC local, va organitzar, per commemorar-ho, un petit acte a la presó i una marxa de torxes fins a l’Institut Antoni Ballester (seu electoral del referèndum). Un fortíssim vent va fer acte de presència, però no va impedir que unes 200 persones participéssim tant a la marxa com a l’acte posterior que es va dur a terme al K1 (per la forta ventada).

Uns dies abans, l’entitat ecologista l’Escurçó va demanar a l’Ajuntament permís per poder col·locar un monòlit commemoratiu del referèndum de  l’1-O de 2017 a l’espai que hi ha entre l’INS Antoni Ballester (lloc de les votacions) i el Centre de Dia.

La resposta de la JdGL (Junta de Govern Local), en votació del 26 de setembre va ser de denegar la petició (per 4 vots en contra, 2 del PSC i 2 de la IMM i l’abstenció del regidor Ferran Pellicer).

Fins aquí res a dir: és la seva decisió totalment legal i ja està… El que no m’ha agradat gens (i per això ho critico) és l’argumentació per denegar el permís de col·locació del monòlit que l’entitat “Escurçó” havia sol·licitat: … atès que no es considera oportú la instal·lació d’elements polítics en terrenys municipals”.

I quina gran contradicció! Perquè jo em pregunto (potser vosaltres també): el faristol de ferro col·locat l’Onze de Setembre de 2016, a tocar del campanar i  l’Església Vella (i que jo hi estic totalment d’acord, per cert) no és un element polític en terreny municipal? I les 3 banderes col·locades fa poc al balcó de l’actual Casa de la Vila (totalment legal) no són elements polítics en terreny municipal? I el cartell del carrer de“L’1 d’Octubre” no és també un element polític en terreny municipal? I la senyera al campanar que oneja des de l’Onze de Setembre de 2001, no és un element polític? I els llaços grocs? I les pintades al terra? I així en podríem fer una llarga llista d’elements polítics en terrenys municipals. On comença i on acaba la política si la vida en va plena?

Si us plau, Sr. Alcalde i regidors de la JdGL, si no volíeu donar permís (hi teniu tot el dret) em sembla molt bé i legal que no en donéssiu, però de cap manera és acceptable aquest argument tan contradictori i pueril com és el que vau donar en la vostra denegació (“… no es considera oportú…”) Per ventura voteu les proposicions de la JdGL considerant-les oportunes, o no, segons qui ho proposa? Així ho sembla… Com algun cop ha dit i/o escrit el Sr. Alcalde: “Facta, non verba”, que vol dir “Fets, no paraules”. Doncs, això! Ben cordialment.

20181105 Monòlit 1-O

Top