Ets aquí
Inici > General > Món Municipal > PLE EXTRAORDINARI I URGENT DEL 30 D’OCTUBRE DE 2017

PLE EXTRAORDINARI I URGENT DEL 30 D’OCTUBRE DE 2017

Miquel Anguera, “Beatet”

04-11-2017

(Ple extraordinari i urgent convocat per a 2/4 de 10 del matí de dit dia. Excusen la seva assistència F. Chamizo (PDeCAT), I. Aragonès i Abbas (ERC), F. Velasco (Cs) i J. Gallardo (Plamimo). JM Gairal (Ara Mont-roig) s’incorpora més tard al plenari).

Aquest Ple fou convocat pel Sr. Alcalde a instàncies del PDeCAT, ERC i l’ANC que ho havien sol·licitat el dilluns 23 d’octubre.

1.- S’aprova la urgència del ple, amb 6 vots (PDeCAT, FIC, G. Mixt i F. Pellicer, 3+1+1+1) i 5 en contra (PSC, Plamimo, 4+1).

2.- Moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya (amb l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola).

La FIC, Sr. Aragonès, diu que estigué d’acord en convocar el ple quan el PDeCAT i ERC li ho van demanar i que és un greu error per part del govern espanyol d’aplicar l’article 155 i que ja fou un gravíssim error impugnar l’Estatut aprovat el 2006 pel Parlament, pel Congrés i pel poble català mitjançant referèndum. Està d’acord amb les 2 mocions presentades.

PDeCAT es queixa que aquest ple s’ha convocat massa tard perquè l’article 155 ja està en vigor i s’havia d’haver fet la setmana anterior. Hi troben manca de predisposició, generositat, sensibilitat i responsabilitat per part d’Alcaldia. Acte seguit, els tres regidors del PDeCAT abandonen la sala de sessions.

El Sr. Tico Pérez es queixa del PDeCAT i d’ERC perquè no són al ple, de l’economia, boicot, empreses que marxen i que en un futur s’abstindrà de votar mocions polítiques.

El Sr. Aragonès diu que la situació és greu i que és molt trist estar a la presó acusats de sedició i rebel·lió. La Sra. Esquius també es queixa de l’absència dels 2 grups i que no votarà. El Sr. Pellicer diu que sí que votarà però que no entén els dos grups absents. El PSC (Sr. López) diu que el partit mai els ha fet posicionar i que els culpables de la situació actual és del Sr. Rajoy i del Sr. Mas perquè no han sabut arribar a un acord.

El Sr. Alcalde es queixa que PDeCAT i ERC no l’havien trucat abans del plenari, que s’havia d’haver negociat i que a l’Ajuntament s’hi fa política i que s’hi treballa: gespa als camps de futbol, llum per al veïnat, etc. La Sra. Esquius diu que costa expressar-se en aquests temes i que l’article 155 és un càstig excessiu. La moció no s’aprova (4 vots en contra, PSC, 2 abstencions Srs. Tico (Plamimo) i Gairal (Ara Mont-roig) i 3 a favor Sr. Aragonès (FIC), Pellicer (Ara Mont-roig) i Sra. Esquius (Grup Mixt).

3.- Moció per exigir la llibertat immediata dels presidents de l’ANC (Jordi Sánchez) i d’Òmnium Cultural (Jordi Cuixart). D’aquesta moció es consensua votar només el 1r punt de la moció (suara expressat) i s’aprova per unanimitat dels 9 regidors/res presents. El Sr. Alcalde aixeca la sessió després de 37 minuts.

20171104 Ple extraordinari i urgent

Top