Ets aquí
Inici > General > Noticiari > NOUS PUBILLA I HEREU DE MONT-ROIG, 2022

NOUS PUBILLA I HEREU DE MONT-ROIG, 2022

Miquel Anguera, “Beatet”

18-05-2022

La proppassada nit de dissabte 14 de maig, al poliesportiu de Mont-roig, tingué lloc l’elecció de la pubilla i l’hereu de la nostra Vila. La Paula Moreno Pareja i l’Oriol Bellsolà Navarrete, foren escollits Pubilla i Hereu de Mont-roig 2022, respectivament.

Es presentaven per l’Associació de Comerciants i Empresaris de Mont-roig.

La festa fou conduïda, com ja és tradicional des fa molts anys, pel mont-rogenc Adam Aragonès que, com sempre, fou un bon mestre de cerimònies.  

Com a novetat explicarem que, enguany, la pubilla i l’hereu foren escollits per sorteig entre els representants de les associacions i entitats presentades (insaculació en diríem des del segle XVI).

També és el primer any que la recepció a les pubilles i hereus es va fer al parc de Maria Martori i no pas a l’església parroquial de Sant Miquel, com sempre s’havia fet. Fou el diumenge dia 15 i el seguici festiu sortí de la Casa de Cultura fins a l’esmentat parc. Allí, després de la recepció a les pubilles i hereus, unes paraules de la regidora de Cultura i els sengles repartiment de regals a les pubilles i hereus hi hagué ball dels gegants Miquel i Roca de la Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers, juntament amb 4 nans i l’acompanyament musical dels Grallers de Mont-roig. També actuaren el Ball de Bastons de Cambrils, que també van agradar molt. Un vermut popular posà fi a la Festa de les Pubilles que, amb el bon temps i la calor que va fer ajudaren a fer més participat l’acte. 

També direm que la pubilla i l’hereu infantils foren Joana Hernández i Munté i Marc Vernet i Aragonès de l’Escola de la Mare de Déu de la Roca i que foren acompanyats pels representants de l’any passat: la Marina Alsina i Ferrando i el Marc Florencio i Pujol. Us recordem que les entitats que presentaren candidates i candidats foren: L’Associació d’Empresaris i Comerciants de Mont-roig, Associació de Jubilats, Club Atlètic Mont-roig i Els Brivalls Grup de Colònies i Esplai.

Després de dos anys de pandèmia, és d’agrair que s’hagi pogut celebrar l’elecció de la pubilla i l’hereu amb una normalitat que trobàvem a faltar. Aquesta tradició data del 1961 i, per tant, no solament ja és antiga, sinó que, a més, està molt arrelada.

.

.

Top