Ets aquí
Inici > General > Pedra seca > MÚSICA I PEDRA SECA DE MONT-ROIG SÓN MOLT PRESENTS A LES JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI, A MANRESA

MÚSICA I PEDRA SECA DE MONT-ROIG SÓN MOLT PRESENTS A LES JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI, A MANRESA

Redacció

13-10-2020

Els dies 9, 10 i 11 d’octubre s’han celebrat les Jornades Europees del Patrimoni. Manresa, la capital del Bages, també ho ha volgut celebrar i dintre el seu programa cultural hi ha inclòs dues activitats que són plenament mont-rogenques i que, sobretot per això, hem volgut fer-nos-en ressò i deixar-ne constància.

Donat que Manresa també té un ampli ventall de patrimoni en pedra seca, durant el present octubre té l’exposició itinerant: “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”. El lloc expositiu és la Casa Lluvià, preciosa obra modernista, al centre de Manresa.

Us volem recordar que dos dels comissaris de l’esmentada exposició de la Generalitat són els mont-rogencs Esther Bargalló i Josep Miquel Martí Rom i ha estat organitzada per la Direcció General de Cultura Popular, l’APSAT i l’Ajuntament de Manresa, entre d’altres. Dita preciosa exposició ha estat demanada per diverses ciutats i pobles del Principat i ja hi ha sol·licituds fins l’any 2022. Es va inaugurar a Torrebesses i ja ha passat per Castellar del Vallès, Amposta i Cadaqués. A partir del proper 23 d’octubre es podrà visitar a Bonastre.

Una altra activitat ha estat la lectura de diversos “Poemes de pedra seca”, escrits i recitats per diversos poetes manresans i és aquí on el mont-rogenc Guillem Anguera hi va posar la seva música, acompanyat pel grup TXEK, amb la seva txalaparta de pedra. Fou el divendres 9 d’octubre a l’esmentada Casa Lluvià.

Els organitzadors i públic assistent a l’esdeveniment cultural (complint totes les normes sanitàries pertinents) van quedar molt contents, tant de l’exposició com de la música ad hoc que acompanyaren el recital de poesia sobre la pedra seca, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco, des del novembre de 2018.

Els tres músics abans del concert
Els músics actuant
Top