Ets aquí
Inici > General > Món Municipal > MOVILITZACIONS CONTRA LOTTE I EN DEFENSA DEL TERRITORI

MOVILITZACIONS CONTRA LOTTE I EN DEFENSA DEL TERRITORI

Esther Bargalló

12-03-2024

Diumenge 10 de març, sota el lema “Defensem el camp”, 9 entitats del territori van convocar una concentració a Cambrils, a l’alçada de la Cooperativa Agrícola i, el més d’un centenar de participants i diversos tractors, van tallar durant 24 hores els dos sentits de circulació de l’AP7. Les entitats convocants de la protesta contra els macroprojectes al nostre territori eren: Unió de Pagesos, Revolta Pagesa, Aturem Hard Rock, Salvem Mont-roig, Esquerra Independentista del Camp de Tarragona, Cel Net, Stop Creuers TGN, Xarxa Sud i Casals i Ateneus dels Països Catalans.

Dilluns 11, la protesta es desplaçà fins a Mont-roig, municipi on s’havia convocat el Ple ordinari de març per aprovar, entre d’altres coses, la modificació puntual del POUM, número 24, per tal de poder implantar la fàbrica de components de bateries elèctriques Lotte Energy Material Spain SL i també aprovar el plec de condicions per a la compra-venda dels terrenys dels Comellarets a l’empresa sud-coreana Lotte.

Veïns del municipi i membres de plataformes socials contràries a Lotte van protestar tant a la sala de Plens com a les portes de la Casa de Cultura, en una sessió molt tensa i sota la vigilància d’un nombrós desplegament policial  El POUM permetia una alçada màxima de 17 metres i, ara, es podrà edificar fins a 25. A més, es canviarà la catalogació industrial dels terrenys que, fins ara, eren de nivell 3 de risc i passaran a ser de nivell 5.

Els 2 punts del Ple (compra-venda de terrenys i modificació inicial núm. 24 del POUM) van prosperar gràcies al vot favorable del PSC, IMM, ERC i Vox i, en canvi, van votar-hi en contra, el grup municipal de Junts per Mont-roig.

Aquest darrer grup acusa l’executiu de manca d’informació, de donar dades erràtiques i de manca de transparència. Creuen que no s’ha explicat com es gestionaran els residus generats amb àcid sulfúric o com es tractarà l’aigua després de passar per un procés industrial. A més, han demanat a l’equip de govern que es faci, per part d’algun organisme independent, un estudi de la situació actual dels contaminants al sòl, aire i aigua per poder fer un seguiment de l’evolució de la qualitat d’aquests elements.

Els representants municipals tenen el deure de vetllar pel benestar, la salut i les necessitats dels ciutadans als quals representen, en cap cas el seu objectiu hauria de ser engrossir les arques municipals. Som un municipi agrícola i turístic de primera qualitat, no ens carreguem la pagesia, el turisme i el privilegiat entorn natural que ens envolta.

Manifestants davant la Casa de Cultura
Protesta davant la Casa de Cultura
Interior de la sala de Plens

Top