Ets aquí
Inici > General > Col·laboracions > CIUDADANOS, AL RESCAT DELS POBRES NENS DE CAMBRILS!

CIUDADANOS, AL RESCAT DELS POBRES NENS DE CAMBRILS!

Jaume Borràs (professor d’Història)

12-03-2024

Torrente ja ho deia referint-se al gran diari ABC: La información objetiva es fundamental. Doncs bé, aquest mitjà, paradigma de la deontologia periodística, es despenjava, en la seva edició digital, amb una denúncia que m’ha deixat esparverat:

Ciudadanos se ha hecho eco de un vídeo grabado el año pasado en el que los niños del colegio Guillem Fortuny de Cambrils recreaban un pasaje de la Guerra de los Segadores. Para el partido de Albert Rivera, los profesores están adoctrinando a los alumnos en su escenificación del asedio que la localidad sufrió en 1640 y en el que perdieron la vida 23.000 combatientes del ejército real.

Molt sorprenent, perquè fins ara estava convençut que les tropes castellanes havien massacrat la població cambrilenca. Potser que revisi els meus apunts de la facultat; segurament vaig ser enganyat per un malvat historiador independentista que em va explicar els fets de Cambrils al revés. Sort de Ciudadanos que posa les coses al seu lloc.

Encara no refet del tot, em trobo amb  aquest altre titular en un mitjà digital madrileny, ESdiario.com: Escándalo en un colegio de Cambrils por las imágenes de unos niños contra España. Després, amb un exercici de rigor periodístic impecable ens diu: Tan descarado es este caso de adoctrinamiento independentista en las aulas que Ciudadanos pedirá explicaciones al centro escolar y a la Generalitat. El vídeo puede herir su sensibilidad.

Sí, certament és un vídeo terrorífic; millor que no us el mireu pas. Una prova més del talibanisme independentista dels mestres catalans. No hi ha dret! Manipular d’aquesta manera la tendra infantesa… Un cop més, celebrem  la immensa fortuna de restar ben emparats per Ciudadanos.

Amb tot, el relat resulta un pèl diferent a les xifres de baixes de l’ABC: Se trata de un vídeo subido a Youtube por el colegio Guillem Fortuny en el que alumnos de muy corta edad representan la batalla de Cambrils, ocurrida el 12 de diciembre de 1640 y que el independentismo considera una página gloriosa de la resistencia de Cataluña contra España (murieron 700 vecinos). En este caso contra el Rey Felipe IV.

Si van morir 23.000 soldats o van ser 700 veïns no és quelcom que preocupi  gaire als redactors. L’objectiu primordial és demostrar la perfídia separatista: Siguiendo las indicaciones de su profesor, un niño proclama la rebelión de los catalanes contra España. El resto grita en señal de alegría. Todos se lo toman como un juego y hablan de matar al enemigo español.

Intolerable tot plegat; tanmateix  Ciudadanos persevera incansablement en la seva lluita per protegir l’ànima dels infants de cap virus hostil a la unitat d’Espanya:  En realidad el vídeo es de 2015, pero Ciudadanos Cambrils lo ha descubierto este miércoles y lo ha puesto en conocimiento de la dirección que encabeza Inés Arrimadas. Ipso facto, la portavoz de Educación del partido en el Parlamento de Cataluña, Sonia Serra, ha anunciado que C´s pedirá explicaciones al centro escolar y a la Generalitat.

Certament, aquesta diligent diputada, sense contrastar per res la veracitat de la informació rebuda, es despenja en un tuit publicat a ESdiario: Alumnos catalanes representando que luchan contra los traidores españoles. Pediremos explicaciones.

Posats a demanar explicacions, potser que ens adrecem a Ciudadanos: amb quin objectiu atien l’anticatalanisme a la resta de l’estat, manipulant i tergiversant la realitat de casa nostra? El director de l’Escola Guillem Fortuny ha estat insultat i vexat a la xarxa, a partir de la denúncia de Ciutadans de Cambrils.  Un nou titular d’ESdiario marcava el camí als troglodites que proliferen, emparats en l’anonimat de la xarxa: Pillado: el director del colegio sectario de Cambrils se delata en Facebook.

L’imperdonable delicte del director és sortir fotografiat amb una samarreta amb aquest  missatge tan pervers: Per un país de tots decidim escola catalana.

Molt omplir-se la boca parlant de convivència i d’integració… però sense cap mania, i sempre amb l’entusiàstica complicitat de la caverna mediàtica, Ciudadanos intoxica el país amb les seves mentides i insinuacions.

Només cal recordar les recents declaracions de la seva líder Inés Arrimades a 13TV, un mitjà imparcial i equilibrat com tothom sap: Llevo escolta porque ya sabemos lo que pasa en Cataluña. Pobres nens de Cambrils, si heu de ser rescatats per Ciudadanos!

Afegitó: coneixedor de la maduresa de criteri dels lectors de la Revista Cambrils, els encoratjo a donar un cop d’ull als mitjans digitals esmentats en l’article.

http://www.abc.es/espana/catalunya/abci-adoctrinan-colegio-cambrils-interpretar-pasaje-guerra-dels-segadors-201612081426_noticia.html

http://www.esdiario.com/163105619/Escandalo-en-un-colegio-de-Cambrils-por-las-imagenes-de-unos-ninos-contra-Espana.html

http://www.esdiario.com/396627085/Pillado-el-director-del-colegio-sectario-de-Cambrils-se-delata-en-Facebook.html

.

.

Top