Ets aquí
Inici > General > Noticiari > MONT-ROIG TORNA A BCN PER DEMANAR LA LLIBERTAT DELS JORDIS

MONT-ROIG TORNA A BCN PER DEMANAR LA LLIBERTAT DELS JORDIS

Miquel Anguera, “Beatet”

25-10-2017

El passat dissabte, 21 d’octubre, l’acabada de constituir Taula per la Democràcia (que inclou  entitats com CCOO, UGT, ANC, Òmnium Cultural, Unió de Pagesos, Associació Catalana d’Universitats Públiques, CONFAVC, FAPAC i un llarguíssim etcètera) va organitzar, amb molta pressa, una gran manifestació a Barcelona per demanar l’alliberament dels presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural, els Jordis, després de la seva ignominiosa detenció del passat dilluns 16 d’octubre, per un suposat delicte de sedició. Sembla ser (segons els experts) que l’Audiència Nacional no seria competent en aquest cas d’ordre públic. Però això què els importa? Segueixen el guió preestablert i ja està… Ho tenen tot a favor: la fiscalia, els jutges, els mitjans de comunicació… Jo crec que el TOP (Tribunal d’Ordre Públic), dels temps més foscos del franquisme, no desentonaria en absolut amb tot el que estem vivint ara mateix. Realment és cert el que estem vivint, o només és un malson? Ja ens havien avisat que veuríem coses inconcebibles al segle XXI, però s’han quedat curts… L’estat espanyol torna a tenir presos polítics. Ho ha denunciat mig món i Amnistia Internacional. Mare de Déu!

Doncs bé, Mont-roig, altre cop, ha volgut ser present en aquest gran acte en suport de dues persones absolutament innocents (en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart) i va omplir un autocar de 71 places per desplaçar-se (amb d’altres cotxes particulars) fins a la ciutat Comtal i, juntament amb més de 450.000 persones vingudes d’arreu del Principat, va voler condemnar la seva detenció tan arbitrària, va demanar la seva llibertat, la no aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola que vol acabar amb l’autogovern de Catalunya i també va voler mostrar el seu suport a la democràcia i en contra dels partits que donen suport a l’arbitrària aplicació de l’esmentat article 155 (PP, PSOE i Cs). El que no han guanyat a les urnes ho volen aconseguir als despatxos dels seus adlàters…

No defallirem i continuarem treballant al costat dels nostres electes i les nostres institucions, defensant la democràcia, per dignitat i per convenciment!

 

20171025 Llibertat pels jordis

Top