Ets aquí
Inici > General > Col·laboracions > MONT-ROIG TAMBÉ VA ANAR A BRUSSEL·LES EL 7 DE DESEMBRE

MONT-ROIG TAMBÉ VA ANAR A BRUSSEL·LES EL 7 DE DESEMBRE

Miquel Anguera, “Beatet”/ X. Anglès

29-12-2017

Una trentena de mont-rogencs també van voler anar al cor d’Europa, a Brussel·les, per demanar l’alliberament dels presos polítics i recolzar el president Puigdemont, exiliat a la capital de l’Europa política, el passat dijous 7 de desembre. Segons la policia belga foren 45.000 els catalans desplaçats a la capital de Bèlgica, que mostraren (pacíficament i alegra) el seu desacord en l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola contra Catalunya que ha servit per arrabassar al poble català les seves institucions, cessant el govern de la Generalitat legítimament elegit i convocant unes eleccions que segons l’Estatut de Catalunya, només el president Puigdemont podia convocar.

Aquest viatge d’uns 3.000 quilòmetres (anar i tornar) representaren unes 40 hores de bus i fou bastant pesat, òbviament. D’altres, hi anaren en cotxes particulars (un xic més ràpid, és clar), o bé en avió (molt ràpid, evidentment). També direm que alguns ho aprofitaren per fer una mica de turisme durant dos o tres dies més, per aquell petit país, pla, humit, plujós i amb molt de fred.

En fi, un parell de dies a la capital d’Europa que va parlar la nostra llengua, va sentir cantar “Els Segadors” i que va ocupar la Grand Place  o les galeries cobertes tan famoses de Saint Hubert. L’any 2009, quan més de 10.000 catalans també ens hi vàrem desplaçar per manifestar-nos-hi igualment, les autoritats belgues ens van fer circular per un barri perifèric, ple d’emigrants i no gens cèntric. Veig que quelcom ha canviat…

En fi, una altra data històrica per emmarcar i guardar en el record dels que hi van poder anar i també dels qui els vam donar un total suport malgrat l’absència.

20171229 Mont-rogencs a Brusel·les

Top