Ets aquí
Inici > General > Noticiari > MONT-ROIG SURT AL CARRER PER LA DEMOCRÀCIA

MONT-ROIG SURT AL CARRER PER LA DEMOCRÀCIA

Miquel Anguera, “Beatet”

21-09-2017

Després de la resposta tan desproporcionada del govern del PP ahir, 20 de setembre, quan s’han suspès moltes llibertats i drets fonamentals, i podríem dir que s’ha suspès l’autogovern de Catalunya amb 16 detencions i més de 40 escorcolls sense ordre judicial (només a requeriment de Fiscalia) a 4 conselleries de la Generalitat, quan la nostra autonomia financera està “de facto” suspesa, els catalans vam sortir al carrer en una multitudinària mobilització, amb rècord inclòs, per defensar les nostres institucions i el proper referèndum de l’1-O. No he tingut temps d’agafar un diari i comptar quants milers i milers de catalans vam sortir ahir al carrer en protesta per l’estat d’excepció que el govern Rajoy va ordenar ahir. Ni Fraga Iribarne ni el Caudillo (alguns així encara l’anomenen dins de TVE) ho podrien millorar.

Mont-roig no va voler ser una excepció i, a corre-cuita, es va auto-mobilitzar a la plaça de Joan Miró (potser perquè, des la Diada d’enguany, hi tenim allí aixecat un monòlit que homenatja els mont-rogencs que han lluitat per les llibertats i la democràcia).

Més de tres-centes persones ens hi vam reunir, molt festivament i amb un gran somriure, amb la nostra canalla, amb la Pitota i el Pitot, tots els grallers, la Coral Sant Miquel, l’ANC i tothom que va voler reivindicar els nostres drets, en defensa de les nostres institucions i el referèndum de l’1-O.

El petit programa consistí en el cant de “ l’estaca” i de Els Segadors per part de la Coral Sant Miquel i tots els presents. A continuació es va llegir el manifest conjunt de l’ACM (Associació Catalana de Municipis) l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) a càrrec del PDeCAT, ERC i ANC, que reproduïm en aquest article.. Després la Pitota i el Pitot ens obsequiaren amb diversos balls amb la música dels seus grallers i els de Mont-roig, conjuntament. Crits de: Independència! Votarem! I molts d’altres es pogueren sentir al llarg de l’acte d’ahir. Forts aplaudiments a la lectura del manifest i ens vam emplaçar a continuar lluitant per les nostres llibertats, drets fonamentals i anar a votar l’1-O. Estem vivint un temps històric i així ho volem afrontar. Això ja no va solament del referèndum, això va només, de democràcia!

20170921 Mont-roig al carrer

 

Top