Ets aquí
Inici > General > Noticiari > MOR FRANCESC CAMPOY I MECA, MOLT ESTIMAT A MONT-ROIG

MOR FRANCESC CAMPOY I MECA, MOLT ESTIMAT A MONT-ROIG

Miquel Anguera, “Beatet”

04-05-2021

Francesc Campoy, qui fou vicari de Mont-roig a principis dels anys setanta, va morir abans d’ahir, 30 d’abril, a l’edat de 79 anys.

Havia nascut a Bédar (Almeria) i havia emigrat a Reus, amb la seva família, de ben petit. Ja sacerdot vingué a Mont-roig de vicari. Tingué una gran acceptació entre la gent jove. A part de les seves funcions de capellà dirigí diverses obres de teatre entre la joventut de casa nostra, que el tingué en gran estima, entre els quals, m’hi compto. Era un home progressista i alineat amb les teories de la teologia de l’Alliberament. Era generós i compromès. A Mont-roig deixà petja i, al seu costat, ningú restà indiferent.

Marxà a Xile i fou professor universitari. Va haver de marxar-ne per la dictadura de  Augusto Pinochet. Retornat a Reus, es va secularitzar i fundà una família. Fou regidor d’Ensenyament de l’ajuntament de Reus en dos mandats, pel PSUC (1979-1987) i també fou professor de la coneguda Escola Puigcerver de Reus, que diverses famílies mont-rogenques en foren cofundadores. També fou diputat provincial.

En resum, direm que fou molt bona persona, estimada i respectada, amb un fort compromís social, de justícia i llibertat, tant com a sacerdot, com políticament.

Descansa en pau i gràcies pel que vas donar a Mont-roig, especialment a la joventut de finals del franquisme.

Francesc Campoy i Meca
Top