Ets aquí
Inici > General > Noticiari > MONT-ROIG RECULL UN ANY MÉS LA FLAMA DEL CANIGÓ A REUS, ININTERROMPUDAMENT, DES DE L’ANY 1974 (48 ANYS)

MONT-ROIG RECULL UN ANY MÉS LA FLAMA DEL CANIGÓ A REUS, ININTERROMPUDAMENT, DES DE L’ANY 1974 (48 ANYS)

Miquel Anguera, “Beatet”

27-06-2022

La nostra Associació de Veïns Muntanya Roja (AVMR) va tornar a anar a Reus a recollir la Flama del Canigó i poder celebrar la Festa Nacional dels Països Catalans amb tots els pobles i ciutats que, un any més, ens hem volgut agermanar amb els Focs de Sant Joan, que des del 1955 és baixat des dalt del cim d’aquesta muntanya sagrada i catalana del Canigó. La ciutat de Reus, a més, celebrava els 50 anys de l’arribada, per primer cop, de la Flama del Canigó.

Després de dos anys de pandèmia i que hem hagut de celebrar d’una forma molt limitada i fins i tot recollint el foc a Misericòrdia per raons sanitàries i de seguretat, aquesta ja molt veterana festa del foc, a l’inici del solstici d’estiu, la vam poder celebrar d’una forma pràcticament igual que abans de la pandèmia.

El Centre Excursionista l’Areny de Mont-roig s’ha volgut sumar a la festa i ens ha acompanyat, corrent, des de Mont-roig a Montbrió i a l’inrevés,  passant pel camí de Vinyols (Teixells), però sense encendre la torxa fins arribar a Mont-roig, per motius de seguretat en el foc. Dues dotzenes d’atletes, grans i petits, ens van acompanyar sense tenir por de la immensa calor que feia. També els Grallers de Mont-roig es van sumar a la festa acompanyant amb la seva música les pubilles, els hereus i les regidores i regidors presents (Sra. Benach, Sra. Ortiz, Sra. Aragonès, Sr. Amir i Sr. Vilajosana). A la pista d’estiu, les pubilles Marina Alsina (2021) i  Paula Moreno (2022), amb l’hereu Oriol Bellsolà van llegir el manifest dels Focs de Sant Joan, que havia estat escrit per l’Eliseu Climent..

Acabada la lectura, l’hereu de Mont-roig va encendre la foguerada que prèviament havia estat preparada per la brigada municipal, a tocar del Centre de Dia, mentre sonava la música dels Grallers de Mont-roig i els coets i petards anaven sincopant les notes que hom podia escoltar. Després, el sopar de carmanyola i la música per a ball del grup Summer Dance , més la música DJ fins ben entrat el dia de Sant Joan. Una bona revetlla per treure cabòries i obrir-nos l’estiu 2022.  

.

.

Top