Ets aquí
Inici > General > Noticiari > L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS MUNTANYA ROJA I EL PATRONAT MARE DE DÉU DE LA ROCA TREBALLEN PER RECUPERAR EL BALL DE COQUES 30 ANYS DESPRÉS

L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS MUNTANYA ROJA I EL PATRONAT MARE DE DÉU DE LA ROCA TREBALLEN PER RECUPERAR EL BALL DE COQUES 30 ANYS DESPRÉS

Miquel Anguera, “Beatet”

01-07-2022

El proper 8 de setembre, s’acompliran 30 anys de la recuperació del Ball de Coques de Mont-roig, gràcies a l’esforç del Josep Bargalló i Badia (folklorista reusenc, qepr), i als mont-rogencs Baptista Nogués i Grifoll (música) i la Pepeta Compte i Aragonès (coreografia). Tots tres ja no estan entre nosaltres.

La partitura musical la vam portar al músic de Bràfim Joan Andreu Garriga perquè ens l’harmonitzés per a cobla i grup de folk i, després d’una colla de mesos assajant vam aconseguir que el 8 de setembre de 1992 la plaça de l’Ermita vestís de gala per acollir la recuperació del nostre Ball de Coques que ja està documentat l’any 1816 pel “Diari de Reus” i també direm que des del 2017 el nostre Ball està catalogat per l’Ajuntament de Mont-roig com a BCIL (Bé Cultural d’Interès Local).

El passat dimecres dia 29 de juny es van començar els assajos a la Casa de Cultura sota la direcció de la M. Neus Mendoza i la M. Pilar Just, Patronat M. de Déu de la Roca i Associació de Veïns Muntanya Roja, respectivament. Foren 16 els infants i joves que començaren. No cal dir que estaríem molt contents que una bona colla de joves s’hi sumessin perquè recuperar un ball tan nostrat i antic com aquest Ball de Coques és cosa de tots.

Més endavant farem una gran exposició fotogràfica retrospectiva, des que el vàrem recuperar el 1992, fins als nostres dies.

ASSAJOS: Es reprendran a partir del dimecres 13 de juliol a la Casa de Cultura Agustí Sardà de 7 a 8 de la tarda. Els interessats, nois i noies, seran ben rebuts per recuperar el nostre patrimoni cultural i seria una llàstima que es perdés després del gran esforç del 1992 per recuperar-lo.

.

.

Top