Ets aquí
Inici > General > Noticiari > MONT-ROIG JA PREPARA LES FESTES QUADRIENNALS DE LA FESTIVITAT DE LA NOSTRA PATRONA LA MARE DE DÉU DE LA ROCA

MONT-ROIG JA PREPARA LES FESTES QUADRIENNALS DE LA FESTIVITAT DE LA NOSTRA PATRONA LA MARE DE DÉU DE LA ROCA

Miquel Anguera, “Beatet”

29-04-2024

De tots és sabut que les darreres festes quadriennals de la Mare de Déu de la Roca es van celebrar l’any 2016, perquè l’any 2020 (quan hagués tocat de celebrar-les) no fou possible per culpa de la pandèmia de coronavirus que tant ens va canviar la vida i que encara estem pagant, malauradament, amb força casos de Covid19 persistent i, políticament també, amb comissions d’investigació al Congrés i al Senat per presumptes cassos de corrupció i malversació… En fi, un femer!!

Doncs bé, estem observant en aquestes darreres jornades que moltes mont-rogenques, sobretot, ja comencen a escalfar motors perquè la nostra patrona tingui una bona rebuda el proper diumenge, 1 de setembre quan, en processó, passarà pels carrers de la nostra Vila i voldrem que tot estigui a punt per a la seva estança entre nosaltres, perquè tots sabem que s’estarà al nostre poble fins al dia 8 de setembre, data de la seva onomàstica i que celebrarem, si Déu vol, en el seu inigualable i preciós santuari de l’Ermita.

Reunions, viatges, proves d’ornaments, mostres, plantes (estem en sequera), diferents estris, colors, confecció d’adorns i un llarg etcètera són les febrils activitats entre els veïns/es perquè la Mare de Déu de la Roca se senti ben acollida durant la seva estança entre nosaltres.

La gent ens fem grans (quina obvietat!!) i les noves generacions que ens segueixen ja no mostren la mateixa sensibilitat envers aquestes festes tradicionals, religioses i populars i potser estem vivint les darreres manifestacions en els nostres carrers i places. El temps dirà… Ara, però, toca preparar la rebuda a la nostra patrona de la millor manera possible. Com fa segles que es fa… Per això observem aquesta frenètica activitat.

.

.

.

.

.

Top