Ets aquí
Inici > General > Noticiari > L’AIGUAT DEL 22 D’OCTUBRE DE 2019

L’AIGUAT DEL 22 D’OCTUBRE DE 2019

Miquel Anguera, “Beatet”

27-10-2019

Com si volgués rememorar l’aiguat del 1994 (fa 25 anys, doncs), la climatologia ha volgut tornar a ruixar el nostre País amb uns aiguats que han portat tristos records a molta gent, amb 1 mort al Maresme i 5 desapareguts a la Conca de Barberà. La llevantada ha estat fortíssima, amb trons, llamps, esclafits, vents i fins i tot un tornado al Vallès Oriental.

Al terme de Mont-roig, hi han caigut entre 100 i 190 litres (segons la zona): Les Planes 140 litres, Masies 172, Mont-roig 130, Miami 190. A la zona del nucli costaner és la zona on va fer més mal l’aiguat, com  es pot veure en algunes fotos. També a poblacions veïnes com Cambrils, Riudoms, Pratdip, al Parc Samà, etc. sí que va fer més mal i hi va ploure més.

A Prades hi van caure 267 litres, Alforja 264, Pratdip i Riudecols 190, Espluga de Francolí 165 (potser la població més malparada, juntament amb Montblanc i Vilaverd), Tivissa 162 i un llarg etcètera.

Per comarques, a part del nostre Baix Camp, l’aiguat ha fet molt de mal a l’Alt Camp, Conca de Barberà, Priorat, Les Garrigues i Maresme. Barrancs, rieres, rius i rierols van sortir de mare i van tallar carreteres, enrunar ponts, vies de tren malmeses, baixos d’habitatges inundats i un llarg etcètera. Els bombers van haver de fer més de 300 sortides a les nostres contrades. El riu Francolí ha estat el que ha fet més mal, en sortir de mare, en tot el seu recorregut.

No cal dir que el més trist és la mort d’una persona i els 5 desapareguts que encara no s’han trobat (un sí, al port de Tarragona, ahir dijous).

Molta devastació a la Conca de Barberà i molta solidaritat dels veïns dels diversos pobles que han sofert aquests terribles aiguats (no menys greus, tot i haver estat anunciats pel Servei de Meteorologia de Catalunya). El Govern probablement demanarà zona catastròfica per als nostres pobles terriblement devastats.

Per cert, el president del govern espanyol no va poder visitar els pobles afectats (com sí que va poder fer en les darreres inundacions del litoral del Sud de la Mediterrània), perquè, segurament, estava molt enfeinat en fer mítings de la seva campanya electoral, trucant per telèfon o dirigint el trasllat del Valle de los Caídos.

Imatge de l’aiguat a Miami Platja
Barranc dels Set Ponts, a Mont-roig del Camp
Inundacions a Miami Platja
Top