Ets aquí
Inici > General > Noticiari > MONT-ROIG DEDICA UN CARRER A LA MAGDA GUERRERO EN AGRAÏMENT ALS ANYS DE MESTRA A L’ESCOLA M. DE D. DE LA ROCA

MONT-ROIG DEDICA UN CARRER A LA MAGDA GUERRERO EN AGRAÏMENT ALS ANYS DE MESTRA A L’ESCOLA M. DE D. DE LA ROCA

.Miquel Anguera, “Beatet”

26-06-2024

El passat diumenge 16 de juny, hom ja va poder veure les 10 plaques noves del canvi de carrers al nostre municipi. L’any 2022 la Casa de la Vila va promoure una participació ciutadana per escollir deu dones rellevants del municipi i, entre les quals, la nostra estimada Magda Guerrero fou una de les escollides i per tant, votada per la ciutadania.

El camí de les Creus, que encara no era realment un carrer, ara ha passat a dir-se carrer de Magda Guerrero i Mercadé. El plenari del consistori de Mont-roig que decidí aquests canvis de noms tingué lloc el passat 11 d’octubre de 2023, poc després que l’Ajuntament posés en coneixement de les famílies aquesta intenció, tota vegada que aquests canvis dels noms dels carrers venien donats per la voluntat municipal de feminitzar el nomenclàtor de les vies i places del nostre municipi.

Ja el passat 2 de juliol de 2022, al Mas Miró, ja es va fer un homenatge a les 10 dones i, per tant, ja se sabia que en un futur no llunyà veuríem els noms d’aquestes deu dones en diverses vies del municipi de Mont-roig.

De la Magda, a la seva biografia, en destaquem el seu gran amor per la llengua, la cultura i el País (els tres pilars d’Òmnium Cultural) i que col·laborà molts anys amb la nostra revista Ressò mont-rogenc (especialment, en el seu espai “I tu, quin llibre llegeixes ara?”) i a Colldejou, prou sabem la gran tasca que va fer a la revista local Lo Collet, al Centre Cultural, a l’Associació de Dones i a la Biblioteca. Personalment, el que més valoro de la Magda fou “l’adoctrinament” envers els seus alumnes perquè tinguessin passió per la lectura, cosa impagable, i em dona la gana de dir que amb professores i mestres com ella els informes PISA haguessin tingut uns altres resultats. Segur!!

Per acabar, recordaré que els guardons de prosa dels Premis Literaris Vila de Mont-roig porten el nom de Magda Guerrero, a petició meva. Els companys regidors/es d’aleshores hi van estar d’acord immediatament. Per alguna cosa serà!! I, ja ho sabeu: la nostra Magda de Colldejou, no era de Mont-roig!! (i què!!)

Magda, amb aquest carrer a nom teu et fas present, per sempre més, a la nostra vida de Mont-roig. Moltes gràcies per tot el que has fet per la llengua, la cultura i el País. No t’oblidarem mai!!

.

.

.

.

Top