Ets aquí
Inici > General > Esports > 40 ANYS DE LA INAUGURACIÓ DEL VELÒDROM MUNICIPAL JOSEP FLORENCIO I TUTUSAUS

40 ANYS DE LA INAUGURACIÓ DEL VELÒDROM MUNICIPAL JOSEP FLORENCIO I TUTUSAUS

Miquel Anguera, “Beatet”

24-06-2024

S’han acomplert els 40 anys de la inauguració del velòdrom municipal “Josep Florencio i Tutusaus”. Exactament, l’estrena fou el dissabte 26 de maig del 1984, amb mal temps (pluja i fred) i l’exhibició de ciclisme per part de diversos grans ciclistes es va haver d’ajornar a l’endemà diumenge, quan el temps millorà. Diversos campions catalans i espanyols hi varen prendre part així com d’altres de les nostres comarques.

La construcció del velòdrom de Mont-roig fou plena d’un munt d’anècdotes i circumstàncies que valdrà la pena d’explicar un xic en un altre article.

Tornant a la inauguració del maig de 1984, direm que foren presents a l’acte l’alcalde de Mont-roig, en Josep Ma Aragonès i Roca, el Sr. Vilaseca, director general d’Esports de la Generalitat, el Sr. Lluís Puig, president de la UCI (Unió Ciclista Internacional), Josep Florencio, el principal artífex del perquè avui, a Mont-roig, 40 anys després, encara podem gaudir d’un excel·lent velòdrom que moltes ciutats voldrien i no poden tenir, i que aleshores era el president de la Penya Ciclista de Mont-roig del Camp.

La Generalitat lliurà una placa al poble de Mont-roig (ajuntament) en reconeixement de l’esforç dut a terme en el camp de l’esport per part de la nostra Vila. En aquella època (la fundació de la Penya du la data del 12-12-1979), érem al voltant de 140 ciclistes que cada diumenge sortíem a pedalar per aquestes carreteres en tres grups, perquè érem molts (grans, mitjans i petits). Hi havia una grandíssima afició que durà molts anys. Actualment, força mont-rogencs encara gaudeixen d’aquest esport, encara que, evidentment, amb menys practicants.

Ressò mont-rogenc número 9, pàg. 16 del II trimestre de 1984 en parla i el podeu consultar. També us direm que la portada d’aquell Ressò fou obra de l’artista mont-rogenc, Xavi Larroya de cal “Valero”.

Res més, deixar per a la història aquest 40è aniversari del velòdrom municipal i agrair al Josep Florencio, tants anys de dedicació a la Penya Ciclista, a la construcció del velòdrom i al ciclisme. Per això és tan estimat aquí i arreu. Gràcies Josep i que, per molts anys, el puguis veure i visitar-lo!!

.

.

.

.

Top