Ets aquí
Inici > General > Noticiari > L’ONZE DE SETEMBRE A MONT-ROIG I BARCELONA

L’ONZE DE SETEMBRE A MONT-ROIG I BARCELONA

Miquel Anguera, “Beatet”

14-09-2021

Enguany ha tornat l’acte institucional del dia Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, al nostre municipi. El dissabte, a les 11h i a la plaça de Joan Miró, s’oferiren les tradicionals ofrenes florals i la Coral Sant Miquel va cantar l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors. A Miami, una hora més tard, al “Torreó” els mateixos actes institucionals d’ofrenes florals i el cant dels Segadors; en aquest cas, a càrrec del Trio Jenkins.

Enguany no podem afinar tant, la quantitat de mont-rogenques i mont-rogencs que van assistir, a la tarda a Barcelona, a la manifestació de la Diada Nacional, organitzada per l’ANC (Assemblea Nacional Catalana), amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i l’AMI (Assemblea de Municipis per la Independència, on Mont-roig no hi està inscrit, per cert). No obstant, força convilatans hi van anar amb mitjans propis i d’altres amb autocars de Cambrils i Reus (des la Vila, no se’n va organitzar cap). Ens atreviríem a dir, per diverses veus, que vora una cinquantena ens vam deixar veure pel Cap i Casal.

Altre cop, la guerra de xifres: la guàrdia urbana diu 108.000 assistents i l’ANC, més de 400.000 persones. Els que hi fórem, us podem assegurar que hi havia una grandíssima gernació, aquest cop, tothom amb mascareta i ens vam poder moure i caminar.

Com sempre, la gent molt pacífica i massivament, donant suport a culminar la independència, amb crits de: “1-O, ni oblit ni perdó!!” i “Independència” i criticant els partits independentistes. Una mica d’aldarull hi hagué quan, un grup de més radicals van passar per davant la comissaria de la policia nacional a la Via Laietana. Molta gent i grans aplaudiments a les persones que parlaren al final de la manifestació davant de l’Estació de França, on es col·locà un gran escenari amb una grossa pantalla.

Vista la premsa de l’endemà, tothom dona (excepte els diaris radials) per fet que ha estat la manifestació més massiva a Europa en temps de pandèmia.

Esperem que, ben aviat, podrem tornar a la normalitat en la llibertat d’expressió i la manifestació de la resta de drets.

Una capçalera a Via Laietana
Gent de Mont-roig a Urquinaona
Vista general de la manifestació
La conegudíssima il.lustradora Pilarín Bayès
Top