Ets aquí
Inici > General > Noticiari > FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA 2021

FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA 2021

Miquel Anguera, “Beatet”

14-09-2021

L’any passat no es va poder celebrar la festa de la nostra Patrona per culpa de la Covid-19. Enguany, tot i conviure encara amb la pandèmia el Patronat Mare de Déu de la Roca i la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel, amb les mesures pertinents contra la maleïda malaltia, han pogut organitzar una festa que, tot i no ser completa, sí que s’ha pogut dur a terme el dimecres 8 de setembre, festa local. Amb places limitades per la pandèmia, calia inscriure’s prèviament. També es comptà amb la col·laboració de la Creu Roja i l’Ajuntament.

La festa ja va començar nou dies abans (el 30 d’agost), amb la celebració del principi de la Novena en honor de la nostra Patrona, a l’Església Parroquial de Sant Miquel, i posterior Missa. La imatge de la Mare de Déu de la Roca presidí tots els actes.

El dimecres, dia 8 a les 9 del matí, el rector mossèn Gimix  celebrà l’Eucaristia a la parròquia, amb l’ajut del diaca Josep Manel González així com també a la Missa solemne del migdia a la plaça de l’Ermita. A la parròquia, una trentena de fidels hi assistiren i, a l’Ermita, una seixantena entre la capella i fora a la plaça del santuari. Acabada la Missa del matí, a la parròquia, la imatge fou traslladada al seu santuari per presidir-hi els actes de tota la jornada.

Voldríem esmentar que, per qüestions sanitàries lògiques, després de la celebració eucarística no es procedí a la tradicional visita i veneració (petons) a la Mare de Déu, al seu cambril. Pel mateix motiu, no es pogué celebrar el popular dinar de germanor com abans de la pandèmia (ja són dos anys). Tampoc es va poder gaudir de la xocolatada  amb coca tradicional, a l’hora de berenar, pels mateixos motius.

Per acabar la festa de la nostra Patrona a l’Ermita, i a les 7 de la tarda, la Cobla Principal de Tarragona oferí un concert de sardanes (sense poder ballar-les, lògicament), així com tampoc el nostre vuitcentista Ball de Coques, recuperat el 1992.

A veure si l’any vinent ja podrem celebrar, amb total normalitat, la festivitat de la Mare de Déu de la Roca, Missa, ball de sardanes, Ball de Coques i xocolatada. Aquest és el nostre desig i, de ben segur, el de tots els mont-rogencs.

Missa a la parròquia
La Mare de Déu de la Roca, presidint el presbiteri
Missa a la capella de l’Ermita
Concert de la Cobla Principal de Tarragona
Top