Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LOLA SOLÉ I SOLÉ TERCERA CENTENÀRIA A MONT-ROIG

LOLA SOLÉ I SOLÉ TERCERA CENTENÀRIA A MONT-ROIG

Miquel Anguera, “Beatet”

15-06-2020

Després de la Miquela Vidiella i de la Maria Toda, ambdues amb 104 anys (Déu n’hi do!!), una nova mont-rogenca s’ha afegit al club de les centenàries (si se’m permet l’expressió).

El passat 5 de maig, fou la data del seu centenari. La Lola Solé va néixer a Mont-roig en la suara esmentada data del passat segle XX, 5 de maig de 1920. Els seus pares foren Miquel Solé Florit i Carme Solé Font.

Va néixer durant una pandèmia (la grip de 1918, que va durar dos anys) amb 500 milions d’infectats i 50 milions de morts. Quasi res! La Lola, de la Quinta del Biberó, ara n’està vivint una altra de pandèmia, juntament amb tots nosaltres. Son pare fou empresonat a la Model per la seva ideologia (us sona, això?)

La Lola, durant la Guerra Civil 1936-39, fou voluntària infermera, juntament amb d’altres dones mont-rogenques que van ajudar en tot el que van poder. És una dona senzilla, mestressa de casa, que tot ho ha sabut fer, com tota la seva generació…

Els que som més grans, recordarem que la Lola és vídua de qui fou una llegenda al bar del Panadero (ara Nou bar Martí), el recordat Joan Oliva i Munté que tants anys fou el responsable del mític bar, al començament de l’avinguda de Reus.

També recordem que la Lola fou la pubilla de la Festa de la Vellesa de Mont-roig, ara fa pocs anys. .

Per acabar, direm que el veïnat de la Lola, al carrer d’Amunt, el dia del seu centenari van sortir al carrer i, amb totes les mesures de seguretat, li van cantar “Aniversari feliç” amb molta emotivitat i senzillesa. Dissortadament, a causa del confinament pel coronavirus, la seva festa no es pogué celebrar com la Lola es mereixia i no va poder rebre les visites de la Generalitat i l’Ajuntament com s’acostuma a fer. Cal dir, però, que la Lola rebé un preciós ram de flors de part del Consistori.

Lola, per molts i molt anys!!

La Lola a casa seva
El Joan i la Lola el dia del seu casament
La Lola quan va ser Pubilla de la Festa de la Vellesa
La lola amb la seva filla M. Dolors
Top