Ets aquí
Inici > General > Noticiari > HAVANERES, BALL FOLK, TRADICIONAL I POPULAR A LES DUES PLACES DEL CASC ANTIC

HAVANERES, BALL FOLK, TRADICIONAL I POPULAR A LES DUES PLACES DEL CASC ANTIC

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Redacció

05-10-2016

Les havaneres no podien faltar a la nostra Festa Major i el grup “Veus de Reus” oferiren un concert de les típiques cançons, a les 9 del vespre del divendres, 28 de setembre, vigília de la festivitat del patró de Mont-roig, Sant Miquel. Com és habitual, les havaneres agraden molt a la gent de Mont-roig i així es demostrà, un cop més, quan la plaça de l’Església tenia una molt bona assistència per escoltar i gaudir del grup reusenc, que no és el primer cop que ve a la nostra Vila a fer-nos gaudir de la seva música. L’acte havia estat programat per l’Associació de Jubilats de Mont-roig i el patrocini del càmping de la Torre del Sol. En acabar el concert s’oferí rom cremat per a tothom.

Una altra activitat cultural i festiva d’aquesta Festa Major foren els balls que s’havien programat per al dissabte dia 1 d’octubre en les dues places (de l’Església i Joan Miró) del casc antic i que tingueren un més que notable èxit.

Per començar, el grup del mont-rogenc Guillem Anguera, amb els seus companys Albert Carbonell, Lluís Chabuch i Ciscu Aguilera oferiren un ampli repertori de ball folk i tradicional amb la col·laboració d’una mestra dansaire que abans de cada nou ball feia la pertinent explicació per poder ballar amb unes mínimes garanties d’èxit.

El ball agradà molt i amb ganes que es puguin repetir en futures edicions, sobretot perquè el públic hi pot participar activament. L’Ajuntament en fou el patrocinador i la plaça de Mn. Gaietà Ivern (Església) fou el lloc escollit per dur-se a terme. Sobre les 12 de la nit s’acabaren les danses i la darrera peça fou el Ball de Coques de Mont-roig, en format jota, recuperat el 1992 per l’Associació de Veïns Muntanya Roja.

Seguidament, i ja entrats al diumenge dia 2, la plaça de Joan Miró fou el lloc escollit per continuar amb un ball popular, amb la música del grup Sardinas Golden Rule. L’acte havia estat organitzat per l’AEC (Associació d’Empresaris i Comerciants de Mont-roig).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ball folk a la plaça
Ball folk a la plaça

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

icona-pdf

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top