Ets aquí
Inici > General > Noticiari > L’ESTANISLAU ROCA PRESENTA EL SEU NOU LLIBRE “URBAN DESIGN PROJECT” AL CCCB

L’ESTANISLAU ROCA PRESENTA EL SEU NOU LLIBRE “URBAN DESIGN PROJECT” AL CCCB

Miquel Anguera, “Beatet”

02-01-2023

El mont-rogenc Estanislau Roca i Blanch, catedràtic emèrit d’arquitectura i també escriptor (com molt bé sabem els del seu poble), va presentar al vespre del passat dimarts 19 de desembre, el seu darrer llibre “Urban Design Project”, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Cal dir que el seu fill Raimon Roca i Calaf, també arquitecte i arquitecte tècnic, l’ajudà molt en aquesta ingent tasca.

A l’acte de presentació del llibre, l’autor fou acompanyat per diverses personalitats del món de l’arquitectura com ara l’Andreu Estany, Joaquim Español o Carlos García (enginyer) i molta gent d’aquest àmbit acadèmic i de moltíssim públic que, directe o indirectament, coneixen l’Estanislau. Direm també que el llibre fou editat per la Fundació Esteyco ( per la difusió i el progrés de l’Enginyeria i l’Arquitectura) i foren nombrosos també els que van voler ser presents en dita presentació, com també, òbviament, molts familiars i amics dels autors.

En el seu discurs de presentació, l’Estanislau deixà ben palesa la seva passió per l’arquitectura i volem resumir i traduir el que La Vanguardia va publicar en l’apartat “Cuaderno barcelonès” del 28 de desembre proppassat.

Direm que: “… el llibre versa sobre el projecte urbà concretat en com s’afronten  l’accessibilitat i la urbanitat a través de l’evolució històrica d’espais públics viscuts en ciutats contemporànies mitjançant una selecció de més de 40 realitzacions exemplars en tot el món. Entre elles hi figuren les següents que ens agafen de prop: La Sagrera, L’Illa Diagonal, Sants, Moll de la Fusta i Porta Barcelona. En aquest context, s’hagués pogut preguntar-li pels motius que han condemnat l’enclavament transcendental projectat per Cerdà en un gegantí espai abandonat i residual, ara camí que ni tan sols arriba a ser una plaça, sinó un colossal bunyol: la plaça de les Glòries Catalanes”.

Un resum de les ciutats que surten en aquest treball: Estocolm, Rotterdam, Lisboa, Madrid, Barcelona, La Haia, Tòquio, Lovaina, Melbourne, Berlín, Lausana, Nova York, Copenhaguen, Alacant, Hong Kong, Porto, Lilla, Chicago, Toronto, París, Santa Cruz de Tenerife, Jyväskilä, Seattle, Gènova, Baltimore, Vigo, Cumbernauld, Vitòria, Liubliana, Sao Paulo, Santiago de Compostel·la, Shangai i 4 projectes final de carrera: Tòquio, Udine, Barcelona i Berlín.

Un llibre de 323 pàgines i centenars de fotografies que basteixen aquest llibre extraordinari, molt especialment per als entesos en arquitectura i enginyeria. Un motiu més de satisfacció per a la comunitat mont-rogenca. Gràcies amics Tilau i Raimon!!

.

.

.

Top