Ets aquí
Inici > General > Noticiari > L’ESCOLA MARE DE DÉU DE LA ROCA CELEBRA EL CARNAVAL 2023 AMB JOAN MIRÓ COM A SM CARNESTOLTES “MIROVOLTES”

L’ESCOLA MARE DE DÉU DE LA ROCA CELEBRA EL CARNAVAL 2023 AMB JOAN MIRÓ COM A SM CARNESTOLTES “MIROVOLTES”

Miquel Anguera, “Beatet”

23-02-2023

L’Escola Mare de Déu de la Roca, cada any celebra el Carnaval posant un personatge o bé un tema al centre d’aquesta festa tan popular. Enguany, aprofitant l’avinentesa que Mont-roig ve de celebrar, aquest passat 2022, el centenari del quadre de Miró , “La Masia”, els infants de l’Escola han volgut homenatjar aquest mont-rogenc d’adopció i català universal, com és Joan Miró, vestint-lo com S.M. Carnestoltes “Mirovoltes”.

Totes les classe ho han estat treballant durant la darrera setmana abans de Carnaval, amb estels, llunes, ulls, paraigües, una careta de Miró, una diadema, una cinta pel cap… per anar ben guarnits amb els diferents motius mironians. Una cercavila pel pati de l’Escola amb els alumnes de 6è com a protagonistes, ha estat l’eix de la festa amb pregó inclòs; un pregó ideat pels mateixos alumnes que escriuen versots en forma de nyacres i cantant davant de tota l’Escola i de SM Carnestoltes, “Mirovoltes”, sense oblidar el seu enterrament que no hi podia faltar.

També direm que aquests elements festius de la mainada són els que foren confeccionats per la Junta del Centre Miró l’any 1993, amb motiu del Centenari del naixement del gran artista Joan Miró i que la regidoria de Cultura encara guardava a l’Església Vella i que han servit, perfectament, per bastir una esplèndida cercavila pel pati de l’escola, tota vegada que el bon temps també ha volgut acompanyar en aquesta jornada mironiana i de Carnaval.

Un cop més, Miró i Mont-roig s’han unit per deixar molt clara la seva extraordinària relació i ara que l’artista ja no hi és, sí que perdura la íntima relació que sempre hi va haver i que en Martí Rom descriu perfectament en el seu darrer llibre “Miroia Miró Mont-roig”, Arola Editors, 2023, presentat el proppassat 10 de febrer.

(Les imatges han estat cedides per l’Escola Mare de Déu de la Roca)

.

.

Top