Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > LES VACANCES DE JOAN MIRÓ

LES VACANCES DE JOAN MIRÓ

Miquel Anguera, “Beatet”

27-08-2020

En el número 270 de la prestigiosa revista “Descobrir Catalunya”, que aquest mes está sobretot dedicat a la preciosa comarca del Priorat, en la part que anomena Costa Daurada. Redescobreix-la! He pogut llegir una interessant promoció del nostre municipi amb els dos nuclis més importants de Mont-roig i Miami. Tres són els apartats que el/la periodista toca: Platges i cales (1), Patrimoni de Mont-roig (2) i Mas Miró i el paisatge emocional (3).

Com ja he dit trobo molt bé la difusió i la publicitat que es fa del nostre municipi, sobretot ara, amb tot el que estem patint a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Hi ha, però, una asseveració que és incerta i per això la vull esmentar. Es troba al 3r apartat que es titula “Mas Miró i el paisatge emocional”. Allí s’hi diu “Joan Miró va fer de Mont-roig i Miami la seva casa de vacances…”

Donat que no s’hi explicita res més, he de dir que el/la periodista o la font d’informació que dona lloc a l’esmentada frase no és certa, perquè Joan Miró, en els 65 anys que va estar entre nosaltres a Mont-roig (des 1911 fins al 1976) mai va estiuejar al preciós nucli de Miami amb les seves maquíssimes cales i tants atractius com té, per qüestions òbvies en el temps. I, si no hi va estiuejar mai, mai en va fer poder fer “… la seva casa de vacances…”. Sabem, però, que hi anava d’excursió en bicicleta i fins i tot hi pintà un quadre: “La llebre”. Estiuejar, és una altra cosa, i amb el preciós mas que tenia… qualsevol…

Al Cèsar el que és del Cèsar i a Déu el que és de Déu”, així ho diu el Nou Testament.

Ben cordialment a la revista “Descobrir Catalunya”.

Article promocional de la revista Descobrir Catalunya
Top