Ets aquí
Inici > General > Col·laboracions > LA REGIDORIA DE TURISME PUBLICITA LA PLATJA DE L’ESTANY SALAT

LA REGIDORIA DE TURISME PUBLICITA LA PLATJA DE L’ESTANY SALAT

Miquel Anguera, “Beatet”

04-09-2020

L’altre dia em van fer arribar la publicitat que al mes de juliol la regidoria de Turisme del nostre Ajuntament oferia, a través d’Instagram, de la platja de l’Estany SALAT.

No cal dir que, la promoció de qualsevol racó del nostre municipi, sempre serà ben rebuda i l’aplaudirem, com és obvi.

El que em xoca una mica, o molt, és que la redacció de dita propaganda de Turisme esmenta, molt correctament, la platja de l’Estany SALAT el dia 28 de juliol i, en canvi, el dia 3 de l’esmentat mes s’hi deia, erròniament, Gelat. Algú em podria explicar el per què d’aquesta contradicció? Un error? Voluntari o involuntari??

Torno a insistir que, des de l’any 1427, aquest topònim està documentat com a SALAT i que, oficialment i aprovat per la Generalitat i el propi ajuntament de Mont-roig l’any 2003, així se’l té catalogat.

Aleshores jo em pregunto, si oficialment, històrica i legal, el nom està aprovat com a SALAT perquè l’equip de govern de l’Ajuntament actual s’encaparra en nomenar-lo d’una altra manera?? Per què va fer treure els cartells amb el nom correcte? Per què no en va donar explicacions? La gent, col·loquialment, podem anomenar les coses i els llocs com vulguem, però un Ajuntament i els seus representants, no! Cal que emprin els topònims aprovats legalment i apliquin la Llei 1/1998 de 7 de gener. O és que l’Ajuntament de Mont-roig n’està exempt i té butlla a part??

No demana l’Ajuntament als seus convilatans que complim amb les ordenances municipals aprovades i legals?? Doncs l’alcalde i regidors de l’equip de govern han de vetllar, igualment, pel compliment de l’esmentada llei de 1998 (com amb totes les altres), que no és altra cosa que l’aplicació dels topònims recollits al Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya, editat per la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans entre d’altres ens públics.

Continuarem maldant i amatents en la preservació del patrimoni de Mont-roig.

Ben cordialment, com sempre !!

Estany Salat el 28 de juliol, sense error
Estany Salat, amb error, el 3 de juliol
Cartell del 2005
Top