Ets aquí
Inici > General > Miró i Mont-roig > LES OBRES DE L’OFICINA DE TURISME EMPOLSEGUEN EL TAPÍS ORIGINAL DE MIRÓ-ROYO

LES OBRES DE L’OFICINA DE TURISME EMPOLSEGUEN EL TAPÍS ORIGINAL DE MIRÓ-ROYO

Junta del Centre Miró

06-11-2018

Per les obres d’adequació de l’Oficina de Turisme que l’equip de govern està fent dur a terme  a l’Església Vella (el Centre Miró, de fet, ja ho era una oficina de turisme) hom ha pogut observar que el tapís “El llangardaix de les plomes d’or” original de Joan Miró i Josep Royo ha quedat ple de pols perquè els responsables polítics de l’Ajuntament (regidories de Turisme i Cultura) no han pres les mesures adients per evitar-ho, cobrint-lo o canviant-lo de lloc durant les obres. Feia molt de temps que la Junta del Centre Miró ja les havia reclamat (les obres) donat l’estat lamentable del rebedor de l’Església Vella, amb el terra totalment aixecat i desnivellat. Reclamacions en va. Ni cas.

La pols que cobreix el tapís ara, per negligència dels responsables, ens recorda l’estat lamentable en què el vam trobar al maig del 1999, arraconat, ple de pols i de femtes de coloms, (finestreta sense reixa per on passaven les aus). Va costar, i molt, tornar-lo a veure ben net i polit. Els responsables polítics d’aquella època tampoc se n’havien preocupat gens ni mica (la restauració de l’Església Vella clogué el 1993, any del centenari Miró). També hem observat que el tapís, durant les dues exposicions que s’han dut a terme des del 20 d’abril d’enguany fins ara, ha estat expressament tapat, cosa que lamentem i critiquem.

Ara, amb aquesta novetat d’una propera oficina de turisme a l’Església Vella (els cartells anunciadors ja fa mesos que s’han avançat a les obres), ens preguntem si realment feia falta aquesta oficina. Molts opinem que no, perquè des que el Sr. Alcalde (amb el vist-i-plau de l’equip de govern) va fer tancar el Centre Miró el 20 d’abril d’enguany, ja no es veuen turistes pels carrers del casc antic, i Mont-roig sembla un mas robat. Com recuperarà el turisme el poble de Mont-roig? Els visitants del Mas Miró (força menys del previst) després ja no pugen a visitar Mont-roig, ni els punts mironians, ni el tapís… (falta de publicitat?).

Per corroborar el que estem escrivint, només cal preguntar als botiguers, comerciants i bars com els ha anat l’estiu, en referència al turisme… Nosaltres sí que ho hem fet…

20181106 Tapís Miró-Royo POLS

Top