Ets aquí
Inici > General > Noticiari > L’ASSOCIACIÓ DEIXA’T ABRAÇAR ORGANITZA UNA XERRADA SOBRE ELS DVA (DOCUMENT DE VOLUNTATS ANTICIPADES)

L’ASSOCIACIÓ DEIXA’T ABRAÇAR ORGANITZA UNA XERRADA SOBRE ELS DVA (DOCUMENT DE VOLUNTATS ANTICIPADES)

Miquel Anguera, “Beatet”

10-11-2023

El passat dilluns 30 d’octubre, a 2/4 de 8 del vespre, i a la Casa de Cultura Agustí Sardà, sota el títol “Decidim ara que podem”, l’Associació mont-rogenca “Deixa’t abraçar” (fundada fa dos anys), ens va oferir una xerrada-col·loqui a càrrec de la mont-rogenca Montse Bonet i Martí. La Montse és infermera especialista en geriatria, formació de postgraus i màsters en atenció pal·liativa i geriatria.

L’Elisabet Pallejà parlà en nom de l’associació donant la benvinguda a les més de 20 persones presents a l’acte. La gran majoria eren dones.

La xerrada va tocar temes tan interessants com “parlar de la mort”, de les “pèrdues i el dol, els diferents tipus de mort, parlar del traspàs amb els nens (no és ni ha de ser un tema tabú), i també, principalment, el tema del “document de voluntats anticipades”. La Montse feu la seva xerrada ajudant-se amb un power point i explicant-ho molt bé.

El DVA (document de voluntats anticipades), explicà la Montse, es pot fer davant notari o amb 3 testimonis que no siguin familiars. També ens parlà de la llei d’eutanàsia aprovada l’any 2021. També hi hagué precs i preguntes amb algunes qüestions versant sobre tot el que la Montse Bonet ens havia anat explicant durant la xerrada i també sortí el tema de la donació d’òrgans per ajudar a sobreviure als seus receptors.

Molt interessant xerrada-col·loqui que fora bo de tornar a tocar tots aquests temes una mica amagats i, a cops, un xic tabú. Molt enriquidora xerrada i alguns ho vam aprofitar per fer-nos socis de la nova associació “Deixa’t abraçar”. Moltes gràcies!!

.

.

.

Top