Ets aquí
Inici > General > Noticiari > L’AJUNTAMENT I LA GENERALITAT INVERTIRAN UNS 180.000 € A L’ERMITA EL PROPER 2024

L’AJUNTAMENT I LA GENERALITAT INVERTIRAN UNS 180.000 € A L’ERMITA EL PROPER 2024

Miquel Anguera, “Beatet”

13-12-2023

Segons ha fet públic l’Ajuntament de Mont-roig, el proper 2024 s’invertiran vora 180.000 € a l’Ermita per millorar les humitats que hi ha a les teulades del santuari de la nostra patrona i de Sant Ramon, entre d’altres coses.

El Departament de Cultura de la Generalitat hi aportarà 95.000 € en forma de subvenció a edificis que són monuments històrics i de gran valor cultural (recordarem que l’Ermita és un BCIN ‘Bé Cultural d’Interès Nacional’, des del maig de 2022) i la resta l’aportarà el consistori en el pressupost del proper 2024.

El projecte ha estat redactat pels serveis tècnics municipals i també s’hi diu que cal recuperar els canals de recollida d’aigua dels exteriors dels edificis. El projecte també  parla de la importància de la conservació de les pintures de l’interior de la capella.

És una bona notícia per al santuari i també per a Mont-roig perquè, sens dubte, l’Ermita és el millor patrimoni que tenim i que estimem i cal preservar-lo costi el que costi. Fins i tot per als no creients ni practicants, l’Ermita és molt més que un santuari religiós i és l’ànima dels mont-rogencs des de temps immemorials. Per tant, ens alegrem (i crec que també tot el municipi), que el Consistori tiri endavant aquest projecte de manteniment i millora del nostre patrimoni, també religiós .

.

.

.

Top