Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA XARXA DE TELEVISIONS LOCALS DE CATALUNYA, A TRAVÉS D’OLOT TV, POSEN EN VALOR LA PLANA DEL BAIX CAMP

LA XARXA DE TELEVISIONS LOCALS DE CATALUNYA, A TRAVÉS D’OLOT TV, POSEN EN VALOR LA PLANA DEL BAIX CAMP

Redacció

05-05-2021

El passat dissabte, Dia de la Favada, i el dilluns dia 3 a mig matí, Canal Reus ens va oferir el programa “Paisatges Encreuats”, que ens mostrà la nostra Plana del Baix Camp, amb precioses vistes aèries (a toc de dron), de Cambrils, Montbrió, Les Borges, Botarell, Reus, Riudoms, Maspujols, Vilanova i Mont-roig. Estem parlant d’unes 12.600 Ha que tant coneixem i haurem trepitjat.

El passat mes de març, Olot TV, la TV de la Garrotxa, ja ens va visitar per enregistrar el programa que vam poder veure el Primer de Maig i el dilluns dia 3. Aquí a Mont-roig, van visitar Olis Solé (amb gairebé 200 anys de vida), i van poder conèixer què és un “Tast d’oli”, van passejar per un tros ple d’olivers i, sobretot, van pujar dalt de l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca i Sant Ramon per poder admirar tots els pobles de la plana de la nostra comarca. Llàstima que el dia no oferia una bona visibilitat, tot i que els olotins van poder enregistrar una molt bona estona per poder oferir-nos, després, un excel·lent programa. L’Albert, i el seu programa de Paisatges Encreuats d’Olot TV, també es va interessar per la figura de Joan Miró i com el nostre paisatge va colpir tan fortament l’insigne artista, català universal i fill adoptiu de Mont-roig des del 1979. El Miquel, membre de la Junta del Centre Miró, donà la seva opinió personal de com la nostra vinya, garrofers, olivers, mar i muntanya van captivar, per sempre més, un dels més cèlebres genis artístics del segle XX.

Resumint la poc més de mitja hora de programa, direm que ens va encantar, sobretot per les magnífiques vistes aèries de la nostra comarca. Unes imatges formidables i inèdites, no solament de Mont-roig, sinó també dels altres pobles veïns de la nostra comarca.

Ens va encantar tot el conjunt del programa, amb gran qualitat, senzillesa i molta professionalitat. Un diàleg amè, directe i còmplice que, malgrat la distància entre Olot i Mont-roig es va teixir una complicitat que tornarem a bastir quan el programa dels “Paisatges Encreuats” toqui el tema de la Pedra Seca a casa nostra, que d’això també en sabem força. Ressò mont-rogenc se’ns va fer present un instant, tot informant de l’aigua i de les mines, especialment les de Riudoms.

Ens oblidàvem de dir que la música també fou excel·lent i Olot TV, tingué la delicadesa d’acabar el programa amb la música del mont-rogenc Guillem Anguera, amb el seu disc “14 km”.

Per cert, hem dit que el dissabte Primer de Maig i festiu, s’emeté el programa sobre la Plana del Baix Camp, oi? Doncs, el diumenge dia 2, a l’Ermita, no s’hi cabia de gent, havent-hi cua per pujar a Sant Ramon, tot veient força gent de Reus. Pura coincidència? S’admeten apostes!!

Gràcies Albert, gràcies Olot TV i fins la propera!!

Mont-roig aeri captat per Olot TV
El director d’Olot TV a Olis Solé
Albert Basa amb el Miquel del Centre Miró
Top