Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA TELEVISIÓ DE SES ILLES (IB3) TORNA A CATALUNYA

LA TELEVISIÓ DE SES ILLES (IB3) TORNA A CATALUNYA

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Redacció

18-04-2016

Des pràcticament 4 anys, al Principat no es podia veure IB3 de les Illes gràcies a la gasiveria del govern del PP balear. Amb el canvi de govern s’ha recuperat el canal públic illenc i s’ha restablert l’espai de reciprocitat i s’amplia l’oferta audiovisual en català al País. Ahir, dia 16, es va restablir la connexió.

El canvi és automàtic per a molts aparells de televisió. En cas que no ho faci automàticament l’aparell cal emprar el comandament a distància per restablir-ho. Des fa 5 mesos, a les Illes es pot veure el Canal 33, Super3, el 3/24, a més de TV3.

L’any 2009 el govern català i el de les Illes van signar un conveni de reciprocitat en el tema televisiu que el PP va tallar amb l’excusa de no haver de pagar-ne el manteniment (01-11-2012), i més tard es signà a la Franja de Ponent (Aragó), Andorra i des del 2012 a la Catalunya Nord (França). Al País Valencià, també el PP va tallar les emissions de TV3 l’any 2011 i des de 2014 tampoc s’hi pot escoltar Catalunya Ràdio. El nou govern sorgit de les urnes el maig de 2015, amb el seu president Ximo Puig al davant, ha deixat clar la prioritat de tornar-hi les emissions, demanant un segon múltiplex de TDT.

Tot això és un nou signe de canvi, en positiu, de les correctes relacions que hi ha d’haver entre països civilitzats i que comparteixen llengua i cultura, entre d’altres coses. Una bona notícia entre tantes de dolentes![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Icona PDF

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Top