Ets aquí
Inici > General > Col·laboracions > L’ANY PASSAT PER LA COVID-19 I ENGUANY PER L’EQUIP DE GOVERN LOCAL, DOS ANYS SENSE SANT JORDI A MONT-ROIG

L’ANY PASSAT PER LA COVID-19 I ENGUANY PER L’EQUIP DE GOVERN LOCAL, DOS ANYS SENSE SANT JORDI A MONT-ROIG

Miquel Anguera, “Beatet”

28-04-2021

L’any passat no es va poder celebrar la festa de Sant Jordi. Estàvem confinats a casa i, evidentment, el prioritari va ser salvaguardar la salut de tothom abans que celebrar una festa tan nostrada com és la del nostre Patró. Res a dir…

I enguany, per què no s’ha celebrat presencialment Sant Jordi si es podia fer? (amb totes les garanties sanitàries, evidentment). Per què no s’ha programat si no estem confinats a casa? Suposo que això ve a tomb per les següents paraules:

“ Nosaltres, de moment, no fem esdeveniments, ni actes, ni culturals, ni festius i fins al final de l’estat d’Alarma continuarem amb el mateix objectiu” (paraules a Canal Reus, l’altre dia, d’una representant oficial del govern municipal).

M’agradaria recordar que el 24 de juliol de 2020, es va presentar un llibre a l’Església Vella (lloc tancat, i amb dos torns presencials) i estàvem, sanitàriament, pitjor que no pas ara i que pocs dies abans ja se n’havia presentat un altre, de llibre… (ambdós del bon amic “Ganzell, 2021”).  Com que es va fer amb totes les garanties sanitàries, totalment d’acord. Res a dir, simplement aplaudir-ho, tot i que a l’exterior hagués estat encara més segur, crec jo… No hi veieu una gran contradicció entre ambdós esdeveniments culturals?

Recordant les paraules en cursiva a Canal Reus i sabent que a partir del 9 de maig ja no hi haurà estat d’Alarma, vol dir que, passada dita data, i donat que la cultura és segura, tindrem la Festa de les Pubilles, gegants, grallers, revetlla de Sant Joan, festes de Sant Jaume, Fira de Mont-roig, concerts, titelles, cine, Dames i Vells, etc. etc. S’admeten apostes!! Ara estaria bé una participació ciutadana perquè l’equip de govern municipal sàpiga la nostra opinió… (o millor un referèndum, potser…).

La gent ha marxat de Mont-roig per Sant Jordi. Cap ambient pels carrers, tenen raó els que diuen que el poble cada dia està més mort. Podem agrair, això sí, a força comerços locals i alguns veïns, l’esforç per visualitzar la festa del nostre Patró, amb senyeres, estelades, llibres i roses als balcons, a les portes i als brancals.  Al resum del vespre a la tele, s’han pogut copsar les ganes de recuperar Sant Jordi. I a Mont-roig, també!! L’Ajuntament hi ha col·laborat, també, posant una llarga senyera a l’exterior de l’Església Vella, antic Centre Miró.

Les estadístiques diuen que, al Principat, s’han venut un milió de llibres i 4M de roses. Tot i que no són les xifres del 2019, i malgrat la Covid-19: Déu n’hi do!!! Sort que ara, amb la fi de l’estat d’Alarma, les Festes i la Cultura a Mont-roig trauran fum de debó!! 

smart
Top