Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA SETMANA SANTA HA TORNAT AMB FORÇA DESPRÉS DE LA PANDÈMIA

LA SETMANA SANTA HA TORNAT AMB FORÇA DESPRÉS DE LA PANDÈMIA

Miquel Anguera, “Beatet”

13-04-2023

Després de la pandèmia de la Covid-19 i de tantes i tantes coses viscudes per la societat d’arreu del món, una certa “normalitat” ens ha anat ressituant en el nostre calendari habitual. Ja ho vam veure per les festes de Nadal i ara per Setmana Santa i Pasqua.

Això ve a tomb, perquè hem vist que el programa d’actes de Setmana Santa programat per la Parròquia, ja hem vist que hi ha hagut més participació, especialment, en la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant on es va poder treure altre cop el Sant Sepulcre, gràcies a 24 mont-rogencs voluntaris (aquesta joia de l’escultor reusenc Modest Gené i Roig, esculpida amb fusta de Flandes i beneïda el 1956 pel cardenal Arce), i que tants anys hem vist passar en processó pel nostres carrers i esperem que puguem durant molt anys més, continuar veient passar aquesta meravella del nostre patrimoni.

Setmana Santa ja va començar el diumenge de Rams (2 d’abril) amb la tradicional benedicció de les palmes i Missa tot seguit. El Dijous Sant, al vespre, la Missa del Sant Sopar i l’endemà, Divendres Sant, amb el tradicional Via Crucis a les 11, seguit amb la celebració de la Passió i a la nit a les 11 l’esmentat Sant Enterrament. El Dissabte Sant (8 d’abril) la Vetlla Pasqual a les 10 de la nit i el dilluns de Pasqua, a les 11, Missa a l’Ermita. Volem destacar la força gent, sobretot forasters, que van voler menjar la Mona a l’Ermita i, molt especialment, la increïble gentada que hi havia al Peiró a l’hora de menjar la Mona i fins ben entrada la tarda (sentim no poder oferir-vos cap foto).

.

.

.

Top