Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA PROCESSÓ DE CORPUS CHRISTI ES TORNA A CELEBRAR A MONT-ROIG A L’ENTORN DE L’ESGLÉSIA PARROQUIAL

LA PROCESSÓ DE CORPUS CHRISTI ES TORNA A CELEBRAR A MONT-ROIG A L’ENTORN DE L’ESGLÉSIA PARROQUIAL

Miquel Anguera, “Beatet”

18-06-2023

El passat dissabte 10 de juny, després de la Missa del vespre es va tornar a celebrar la processó del Corpus. Serien les 8 tocades, quan els gegants Miquel i Roca del Barri dels 6 Carrers i els Grallers de Mont-roig van obrir la processó seguits de mossèn Amador Canaldas amb l’Eucaristia i els feligresos que van voler compartir aquesta processó d’origen medieval i instaurada pel papa Urbà IV l’any 1262.

El mossèn anava acompanyat per tres infants (dues nenes i un nen) que havien fet la Primera Comunió i que, tradicionalment, acompanyen i participen de la processó. El recorregut del seguici fou una volta sencera a l’església parroquial, aturant-se al bell mig de la plaça de Mn. Gaietà Ivern, on el Sr. Rector impartí la benedicció als presents.

Acte seguit, els gegants Miquel i Roca ballaren una cançó, amb música dels Grallers, per acabar entrant novament a l’Església, posant punt i final, així, a la processó del Corpus que, ja fa una colla d’anys donava la volta, pràcticament per tots els carrers de la Vila i era molt i molt participada.

Vista general de la plaça i de la processó
Benedicció eucarística de mossèn Canaldas
Top