Ets aquí
Inici > General > Col·laboracions > LA RUTA DEL PAISATGE DELS GENIS I “EL RESTAURANT DE L’ERMITA A MONT-ROIG DEL CAMP-MIAMI”

LA RUTA DEL PAISATGE DELS GENIS I “EL RESTAURANT DE L’ERMITA A MONT-ROIG DEL CAMP-MIAMI”

Miquel Anguera, “Beatet”

30-12-2020

Crec que era el 20 de desembre proppassat, que llegia a Reus Digital un petit article sobre la “Ruta del Paisatge dels Genis”, sota el lema “Hi ha paisatges que curen. Hi ha paisatges que inspiren, i no són gaire lluny”.

Era i és, un més que correcte article que feia i fa publicitat dels quatre Genis i les quatre localitats del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que, en el seu dia, van tenir la sort d’acollir Joan Miró, Picasso, Pau Casals i Antoni Gaudí. Em refereixo, evidentment, a Mont-roig, Horta de Sant Joan, El Vendrell i Reus.

Voldria recordar que l’embrió de la frase i l’ens, “El Paisatge dels Genis”, va néixer el 2009, dins la Junta del Centre Miró que, un cop vam compartir el projecte amb els altres tres Centres dels Genis: Horta de Sant Joan, El Vendrell i Reus, va quallar amb molta il·lusió i, posteriorment, els quatre Centres vam saber implicar la Diputació de Tarragona i la URV. I, amb alts i baixos, fins avui… tot esperant que duri molts anys.

Doncs bé, tornant a l’article de Reus Digital, modestament i personal, hi trobo dos “peròs”. El primer és que, llegint-ho, m’adono que, a l’apartat de Experiències gastronòmiques, per Nadal inclou l’opció de regalar bons de la visita guiada i esmenta “… la ruta del vermut de Reus, un taller del xató vendrellenc, un taller de pintura comestible a Horta de Sant Joan, tastos de vi de la DO Terra Alta i la DO Penedès, un tast d’oli d’oliva verge extra amb DO Terra Alta i la degustació de la clotxa a Horta de Sant Joan”. Sí, sí, molt bé, molt correcte, i molt bo tot: el vermut de Reus, el xató del Vendrell, la clotxa d’Horta, el vi i l’oli del Penedès i la Terra Alta, però, i Mont-roig, per què no s’esmenta per a res Mont-roig?? És que no tenim un oli exquisit DO Siurana?? No és cert que Olis Solé de Mont-roig no paren de rebre reconeixements i premis mundials pel seu excel·lent oli extra verge?? I doncs… Ningú se n’ha queixat!!

I per acabar, el segon “però”: m’agradaria saber quina ha estat la ment privilegiada que ha enviat i s’ha inventat el titular del meu petit escrit i que surt a l’article de Reus Digital del 20 de desembre: … “El restaurant de l’Ermita a Mont-roig del Camp-Miami”. Us asseguro que mirant, regirant i cercant per arreu, internet, WhatsApp, Twitter, Newsletter, DOGC, BOE, etc. no he pogut trobar encara cap localitat, ni vella ni nova, que es digui Mont-roig del Camp-Miami. Potser és que, per culpa de la Covid-19,  i la meva edat, encara no me n’he assabentat i ha nascut un nou poble, portat per l’estel de Nadal, el mateix que va guiar (o no), els Reis d’Orient i que no sé si enguany podrem veure.

Per acabar, si parlem de Mont-roig i de l’Ermita, cal posar de la Mare de Déu de la Roca, la nostra Patrona, perquè no és l’única ermita. Bon Any!!

.

.

Top