Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA PROCESSÓ DE CORPUS CHRISTI TORNA A MONT-ROIG

LA PROCESSÓ DE CORPUS CHRISTI TORNA A MONT-ROIG

Miquel Anguera, “Beatet”

22-06-2022

Després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia de la Covid-19, la parròquia de Sant Miquel de Mont-roig va poder tornar a celebrar la tradicional processó del Corpus Christi, una festa d’origen medieval (ja documentada al segle XIV) força estesa en moltes ciutats i pobles del Principat i, no cal dir, de tota la cristiandat.

La processó es va celebrar el dissabte dia 18, després de la missa de la tarda, i serien les 8 que començà presidida per mossèn Amador Canaldas. També vam poder veure a la processó set nens i nenes que havien fet la primera comunió aquestes darreres setmanes. També vam poder sentir els Grallers de Mont-roig, amb la seva música, acompanyant el Miquel i la Roca, els gegants del Barri dels 6 Carrers i uns quants capgrossos que donaren força, color i moviment a l’acte.

La processó no fou molt llarga: es donà la volta a la parròquia de Sant Miquel i acabà amb la benedicció del mossèn a la plaça de mossèn Gaietà Ivern. Molta calor, però als participants a la processó se’ls notava una satisfacció especial donat el temps que feia que no es podia gaudir d’aquesta celebració religiosa tan nostrada.

Addenda//: Personalment, recordo haver tocat el flautí en aquelles processons gairebé multitudinàries, juntament amb d’altres músics, ja grans, (i d’altres de joves com jo) a finals dels anys 50 i 60. Estem parlant que la Banda Municipal de Mont-roig dels anys 50 i 60, sota la direcció d’Isidre Guasch, comptava amb una vintena llarga de músics.

.

.

Top