Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA MISSA DEL GALL, A LES 8 DEL VESPRE ENGUANY, AUGMENTÀ FORÇA LA PARTICIPACIÓ

LA MISSA DEL GALL, A LES 8 DEL VESPRE ENGUANY, AUGMENTÀ FORÇA LA PARTICIPACIÓ

Miquel Anguera, “Beatet”

09-01-2024

Enguany, continuant amb les nostres tradicions, una de les coses que sens dubte ha marcat les festes de Nadal (per ser-ne la primera activitat), és la celebració de la Missa del Gall, encara que no es va posar al programa municipal de les festes nadalenques.

Volem remarcar el tradicional pessebre que els pares de la mainada de la primera comunió van voler bastir a tocar de la porta lateral de la parròquia (ben bonic i aplaudit, per cert). També direm que la canalla anaven vestits com si d’un pessebre vivent es tractés i van escenificar un xic l’ambient nadalenc, dient unes paraules cada un d’ells dins del context de la nit de Nadal i del naixement de Jesús.

A destacar, també, les lletres de les nadales que es podien llegir en una pantalla dalt de la trona del costat de llevant que facilitaven el cant als feligresos.

Una festa tradicional i religiosa que enguany, sens dubte, ha tingut més participació dels mont-rogencs. Lluny queden els concerts de la Coral Sant Miquel, i molt més encara, de la Rondalla Fent Camí (1978-2006). Voldria recordar-vos que el rècord de joves (sobretot nenes) dalt del presbiteri, cantant a la Missa del Gall, fou de 92. Quins temps!!

.

.

.

.

Top