Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA COLLA GEGANTERA I GRALLERA DEL BARRI DE DALT PRESENTA EL MOIXONOT DE LA PITOTA, NOU ELEMENT DEL SEU SEGUICI POPULAR

LA COLLA GEGANTERA I GRALLERA DEL BARRI DE DALT PRESENTA EL MOIXONOT DE LA PITOTA, NOU ELEMENT DEL SEU SEGUICI POPULAR

Miquel Anguera, “Beatet”

26-06-2023

El passat dissabte, 10 de juny, després de la processó del Corpus, el Barri de Dalt estava de festa perquè, després de molts dies d’un cert “secretisme i misteri” la Colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt va presentar un nou element del seu ampli seguici popular que, a partir d’ara, també participarà en totes les trobades de la Colla: El “Moixonot” de la Pitota (un preciós element que dona vida a una figura molt viva dins l’ideari mont-rogenc: una au nocturna, anomenada “xut”, que ens identifica als mont-rogencs), com “puput” a Vilanova, “fumat” a Colldejou, “tomaquer” a Riudoms, etc.

Els padrins del “Moixonot” van ser el “Drac Roc” i el “Cavaller Roger” de la pròpia Colla Gegantera del Barri de Dalt.

Doncs bé, la festa de presentació del “Moixonot” de la Pitota va començar amb la presentació teatralitzada del Mas de la Pitota, dirigida per la Judit Robert, que va agradar molt i fou molt aplaudida. Prèviament, els geganters i grallers convidats a la festa, vam fer un mos en forma de sopar i a 2/4 d’11 del vespre començà la cercavila pesl carrers del Barri de Dalt. Les colles convidades foren la colla gegantera i grallera de Móra la Nova, la colla G. i G. de Vila-seca, la colla del Barri dels 6 Carrers de Mont-roig amb el Miquel i la Roca, els Grallers de Mont-roig, la Kobla d’en Taudell, amb el capgròs Taudell i els amfitrions: la colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt, amb la Pitota i Pitot, el Drac Roc, el Guerrer Roger i la gran estrella nocturna: el “Moixonot” de la Pitota.

Molta gresca i molta gent seguiren la cercavila fins tornar a l’Era de la Cisqueta Avilona, on cada colla ballà una peça de lluïment que, en acabar, donà pas al ball popular amb el grup Sant Pau Rhum Band. L’esplèndida festa de presentació del Moixonot va acabar amb una sessió de música a càrrec del DJ Rubén Aparicio. Festes així sempre seran les més participades i les que omplen més els barris de casa nostra.

.

Portada del díptic “El Moixonot de la Pitota”

.

.

.

.

.

Top