Ets aquí
Inici > General > Noticiari > LA COLLA GEGANTERA DEL BARRI DELS 6 CARRERS I ELS GRALLERS DE MONT-ROIG CELEBREN ELS 40 ANYS AMB UNA TROBADA (SEGON ACTE)

LA COLLA GEGANTERA DEL BARRI DELS 6 CARRERS I ELS GRALLERS DE MONT-ROIG CELEBREN ELS 40 ANYS AMB UNA TROBADA (SEGON ACTE)

Miquel Anguera, “Beatet”

10-06-2024

El proppassat dissabte 8 de juny les Colles Geganteres del Serrallo de Tarragona, Vilanova d’Escornalbou, Les Borges del Camp, Colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt i nosaltres, els amfitrions: la Colla Gegantera del Barri dels 6 Carrers, amb els gegants Miquel i Roca, vam organitzada aquesta Trobada Gegantera per celebrar els 40 anys del naixement dels gegants Miquel i Roca i la dels Grallers de Mont-roig (fou el dissabte 16 de juny de 1984), durant les Festes del nostre Barri.

Aprofitant l’avinentesa que els geganters eren més nombrosos vam voler portar, també, els gegants de la Vila: el Roc i la Bàrbara que foren els padrins del Miquel i la Roca el 1984. Abans de començar la cercavila i mentre estàvem en el temps de “plantada de gegants” un ràpid i traïdor remolí de vent (no en feia de vent!!) va tombar la Bàrbara quan ja estava plantada a la plaça de Mn. Gaietà Ivern, amb tanta mala fortuna que se li van trencar els dos braços, un cop al nas i un altre a la corona (malgrat tot, tenim la bona notícia que Cultura de l’Ajuntament ja ha pogut contactar amb el taller que repararà la Bàrbara i sembla ser que ben aviat podrem tornar a comptar amb l’estimada geganta de la Vila). Òbviament vam haver de retirar els gegants de la Vila Roc i Bàrbara.

A l’hora establerta, les sis de la tarda, la cercavila va poder començar i es va poder dur a terme segons el previst: carrer Major, de l’Hospital, Pica, Sant Antoni, la Timba, Bisbe Macià i novament la plaça de Mn. Ivern. A destacar la música que, pels carrers medievals i estrets del casc antic fou molt més expressiva, amb gran sonoritat i ben timbrat cosa que no passa quan es toca pels carrers, places i avingudes amples i obertes. En fi, els grallers sempre agraïm poder tocar per carrers estrets.

Arribats al lloc de sortida, tingué lloc la ballada de lluïment de cada una de les colles per acabar la trobada amb la ballada conjunta de les 5 colles amb les populars cançons de: Gener, Febrer i Passiu-ho bé”. Repartiment d’un record per als participants convidats (aquí ens ajudà la regidora de Cultura, Marimar Urisel)  i també per als que ja van viure el naixement del Miquel i la Roca i el dels Grallers, el 1984. És a dir: el Joaquim (geganter), el Fèlix (geganter), l’Enric (timbal) i un servidor (gralla). A destacar, també, el regal que la Colla Gegantera i Grallera del Barri de  Dalt, Pitota i Pitot ens va fer pels nostres 40 anys. Unes paraules emotives de la Marta en nom dels amfitrions i un berenar sopar per als participants a la cercavila van cloure aquest segon acte de celebració dels nostres 40 anys.

Donant les gràcies a l’Ajuntament per la seva col·laboració, ara, a esperar el setembre quan celebrarem el 3r i darrer acte de celebració del nostre 40è aniversari.

Gràcies als assistents a la nostra festa i: Fal·lera gegantera!!

.

.

.

.

.

.

Top