Ets aquí
Inici > General > Col·laboracions > LA BANDERA DE MONT-ROIG AL CÀMPING OASIS MAR

LA BANDERA DE MONT-ROIG AL CÀMPING OASIS MAR

Miquel Anguera, “Beatet”

22-05-2017

La bandera de la nostra Vila, aprovada per la Generalitat i posteriorment pel nostre Consistori, ara fa poc més de deu anys, era una mancança que teníem des de la instauració de la democràcia (Franco mor el 1975). Un cop transferides les competències del Ministerio de Cultura al Departament del mateix nom de la Generalitat, es van començar a  normalitzar els escuts heràldics i les banderes dels municipis del nostre País (dita normalització no era, ni és obligatòria, per això una minoria de municipis encara no ho ha fet). A Mont-roig, fou l’any 2000 quan el Consistori va aprovar l’escut heràldic de Mont-roig, després d’un llarg procés que comptà amb l’inestimable ajut d’Armand de Fluvià, responsable d’Heràldica de la Generalitat, que ens comunicà a l’Ajuntament, a través d’en J.M. Martí Rom, l’error en el nostre escut (aleshores jo era regidor de Cultura).

Recordo que fa uns pocs anys el Diari de Tarragona, per la Festa Major de Mont-roig, va regalar a subscriptors i compradors del Diari, la bandera de la nostra Vila i també una tassa de ceràmica amb l’escut imprès.

Si us hi fixeu bé, observareu que a la carretera N-340, a tocar de la Pixerota i a la cruïlla de dita N-340 amb la carretera de la Mar, poc abans de l’entrada al càmping Oasis Mar de Mont-roig, hi ha, en segona posició i rere la senyera, la bandera de Mont-roig. Segurament estareu d’acord amb mi que fa molta il·lusió veure-la al costat de les altres insígnies, que els establiments turístics acostumen a mostrar a la seva entrada.

La sensibilitat d’aquest càmping envers el municipi és molt d’agrair i, veritablement, crec que molts altres establiments turístics establerts al nostre terme municipal també ho podrien fer, si fos el seu desig.

L’enhorabona al càmping Oasis Mar, doncs,  i esperem que el vostre exemple sigui també seguit per molts altres establiments turístics i/o comercials.

20170522 Bandera Mont-roig

Top